Баклажани мариновані з морквою, часником і зеленню
Дуже смачна і яскрава закуска до святкового столу. Фаршировані баклажани стануть родзинкою застілля і особливо порадують любителів легкої низькокалорійної їжі. Перед подачею на стіл овочі потрібно прикрасити свіжою зеленню. Також можна приготувати до них часниковий соус на основі сметани або майонезу
Інгредієнти:
- 8 баклажанів;
- 3 моркви;
- 5 зубчиків часнику;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- ½ Пучка петрушки;
- ½ Пучка кінзи;
- 800 мл води;
- 3 горошини запашного перцю;
- 2 ст. л. оцту;
- 3 горошини чорного перцю;
- 2 ст. л. солі.
Спосіб приготування:
- Баклажани промити, видалити плодоніжки, розрізати уздовж приблизно на 2/3 (не до кінця)і скріпити розрізані кінці зубочисткою.
- Зробити вилочкою невеликі проколи по всій поверхні баклажанів.
- Закип’ятити воду, посолити, викласти в неї баклажани і варити 10 хвилин.
- Прибрати зубочистки, на баклажани покласти харчову плівку, потім обробну дошку, а зверху вантаж (наприклад, гантелі).
- Залишити овочі в такому положенні на 2 години.
- Почистити моркву, натерти на терці, трохи обсмажити на сковороді до м’якості.
- Часник також очистити і дрібно порубати ножем.
- Подрібнити зелень.
- Змішати часник, моркву і зелень, посолити за смаком.
- Нафарширувати баклажани отриманою начинкою і добре обернути ниточкою, щоб вміст не випало назовні.
- У каструльку вилити 800 мл води, закип’ятити, додати оцет, кинути горошини перцю і 2 столові ложки солі.
- Помістити овочі в емальовану миску, залити гарячим маринадом, залишити під гнітом до повного охолодження.
- Перекласти баклажани в холодильник і тримати там 2 дні.
- Перед подачею на стіл зрізати ниточки.