Маринований часник

Баклажани мариновані з морквою, часником і зеленню

Дуже смачна і яскрава закуска до святкового столу. Фаршировані баклажани стануть родзинкою застілля і особливо порадують любителів легкої низькокалорійної їжі. Перед подачею на стіл овочі потрібно прикрасити свіжою зеленню. Також можна приготувати до них часниковий соус на основі сметани або майонезу
Інгредієнти:

  • 8 баклажанів;
  • 3 моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • ½ Пучка петрушки;
  • ½ Пучка кінзи;
  • 800 мл води;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 2 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Баклажани промити, видалити плодоніжки, розрізати уздовж приблизно на 2/3 (не до кінця)і скріпити розрізані кінці зубочисткою.
  • Зробити вилочкою невеликі проколи по всій поверхні баклажанів.
  • Закип’ятити воду, посолити, викласти в неї баклажани і варити 10 хвилин.
  • Прибрати зубочистки, на баклажани покласти харчову плівку, потім обробну дошку, а зверху вантаж (наприклад, гантелі).
  • Залишити овочі в такому положенні на 2 години.
  • Почистити моркву, натерти на терці, трохи обсмажити на сковороді до м’якості.
  • Часник також очистити і дрібно порубати ножем.
  • Подрібнити зелень.
  • Змішати часник, моркву і зелень, посолити за смаком.
  • Нафарширувати баклажани отриманою начинкою і добре обернути ниточкою, щоб вміст не випало назовні.
  • У каструльку вилити 800 мл води, закип’ятити, додати оцет, кинути горошини перцю і 2 столові ложки солі.
  • Помістити овочі в емальовану миску, залити гарячим маринадом, залишити під гнітом до повного охолодження.
  • Перекласти баклажани в холодильник і тримати там 2 дні.
  • Перед подачею на стіл зрізати ниточки.