Маринований часник на зиму в банку
Цей рецепт дуже схожий на попередній за складом маринаду. Тим не менш, тут будуть не стрілки, а головки часнику. При бажанні в баночки можна додати чорний і запашний перець горошком, а також листя ягід (хрону, винограду тощо). маринується такий часничок 10 днів, після чого його можна подавати до столу, або ж перенести в прохолодне місце і зберігати до запитання.
Інгредієнти:
- 400 г часнику;
- 100 мл оцту;
- 100 мл води;
- 30 г цукру;
- 10 г солі;
- Лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Закип’ятити в каструлі воду і опустити туди головки часнику на 2 хвилини.
- В іншу каструльку налити холодну воду і кинути туди лід.
- З окропу відразу ж перекласти часник в другу каструлю, залишити остигати на півгодини.
- Окремо довести до кипіння 100 мл води, розчинити в ній зазначена кількість солі і цукру, додати лавровий лист.
- Кип’ятити всі 2-3 хвилини, потім влити оцет, перешкодити і зняти маринад з вогню.
- Остудити маринад до кімнатної температури.
- Баночки простерилізувати, викласти в них часник, залити холодним маринадом.
- Накрити баночки стерильними кришками і зберігати в прохолодному місці, але не в холодильнику.