Маринований часник

Маринований часник на зиму в банку

Цей рецепт дуже схожий на попередній за складом маринаду. Тим не менш, тут будуть не стрілки, а головки часнику. При бажанні в баночки можна додати чорний і запашний перець горошком, а також листя ягід (хрону, винограду тощо). маринується такий часничок 10 днів, після чого його можна подавати до столу, або ж перенести в прохолодне місце і зберігати до запитання.
Інгредієнти:

  • 400 г часнику;
  • 100 мл оцту;
  • 100 мл води;
  • 30 г цукру;
  • 10 г солі;
  • Лавровий лист.

Спосіб приготування:

  • Закип’ятити в каструлі воду і опустити туди головки часнику на 2 хвилини.
  • В іншу каструльку налити холодну воду і кинути туди лід.
  • З окропу відразу ж перекласти часник в другу каструлю, залишити остигати на півгодини.
  • Окремо довести до кипіння 100 мл води, розчинити в ній зазначена кількість солі і цукру, додати лавровий лист.
  • Кип’ятити всі 2-3 хвилини, потім влити оцет, перешкодити і зняти маринад з вогню.
  • Остудити маринад до кімнатної температури.
  • Баночки простерилізувати, викласти в них часник, залити холодним маринадом.
  • Накрити баночки стерильними кришками і зберігати в прохолодному місці, але не в холодильнику.