Малосольні огірки в каструлі з холодною водою, розсолом хрусткі класичні – 7 способів приготування рецепти з фото покроково
Малосольні огірки холодним способом з додаванням листя чорної смородини
Пропонуємо вашій увазі простий рецепт смачних, соковитих, хрусткі і дуже ароматні малосольних огірків з листям чорної смородини. Така чудова закуска чудово доповнить будь-овочеве або м’ясне блюдо.
Інгредієнти:
Свіжі огірки – 2 кг
Сіль харчова – 50 г
Вода питна – 1,5 л
Зубчики часнику – 4-5 шт.
Листя чорної смородини – 4-6 шт.
Парасольки кропу – 4-5 шт.
Листя вишні і дуба – за смаком
Процес приготування:
Візьміть по парі листя вишні і дуба, 6 листочків чорної смородини і укропные парасольки. Промийте всю зелень у достатній кількості холодної води, а потім дайте просохнути. В цей час почистіть зубчики часнику і наріжте їх з допомогою ножа на тонкі пластини.
Огірки вимийте у великій кількості холодної води. Намагайтеся, щоб вони всі були приблизно одного розміру (не більше 10 сантиметрів), а ще дуже важливий сорт. Для соління найкраще підходять колючі огірочки і огірочки. Гладкі ж сорти огірків будуть ідеально виглядати в салаті. Отже, у огірків потрібно зрізати з кожної сторони приблизно за 1-1,5 сантиметра. Завдяки цьому вони зможуть швидше просолитися.
1,5 літра води налийте в каструлю і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і насипте в гарячу воду сіль. Добре перемішайте і охолодіть до кімнатної температури.
Поки розсіл остигає, приготуйте трилітрову банку. Краще всього, якщо ви її ретельно вимиєте і пропарите на водяній бані 5-10 хвилин, потім на дно банки покладіть по одному дубовому та вишневому листу, 2-3 парасольки кропу, 3 смородинового листа і жменю часникових кілець. Потім акуратно викладіть огірки, а зверху покладіть часник, листя і кріп. Залийте в банку з огірками охолоджений розсіл і закрийте банку тарілкою.
Перші три доби малосольні огірки повинні настоюватися при кімнатній температурі, а потім їх потрібно переставити в холодильник, накривши банку капроновою кришкою.
Ніжні малосольні огірочки готові. Сподіваємося, що їх чудовий смак доведеться вам до душі.