Малосольні огірки в каструлі з холодною водою, розсолом хрусткі класичні – 7 способів приготування рецепти з фото покроково

Класичні малосольні огірки з хроном в каструлі

Цей рецепт підійде тим, хто любить гостренькі огірочки. Малосольні огірки виходять смачними, островатыми і ароматними. Чудовий спосіб урізноманітнити способи приготування малосольних огірків.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л
  • Огірки – 3 кг
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Корінь хрону – ½ шт. невеликого розміру
  • Головка часнику – 1 шт.
  • Сіль поварена – 5-6 ст. л.
  • Зелень кропу – 20 г
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Перець чорний – 4 горошини

Процес приготування:

  • Найголовніше в цьому рецепті – вибрати правильні огірки: невеликі, одного розміру, з пухирцями. Саме такі сорти ідеально підходять для засолювання. Після того, як огірки обрані, їх потрібно гарненько промити в достатній кількості холодної води. Потім перекладіть чисті огірки у велику каструлю (а краще – в таз) і доверху залийте її холодною водою. Потрібно дати огіркам настоятися в воді не менше 2 годин.
  • Після цього вийміть огірки з води і відріжте з кожного кінця на 1 см огірка. Обрізати огірки потрібно обов’язково, інакше розсолу потрібно набагато більше часу, щоб проникнути всередину.
  • Візьміть корінь хрону і акуратно почистіть його. Потім корінь потрібно натерти на крупній тертці.
  • Кріп (зелень і парасольки) і листя хрону промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб зелень трохи висохла.
  • 2 літри води налийте в каструлю і доведіть до кипіння. У киплячу воду додайте 5 столових ложок солі і чорний перець, вимкніть плиту. Остудіть розсіл до трохи теплого стану.
  • Поки остигає розсіл, приготуйте чисту стерильну банку. Нагадаємо, що стерилізувати банки можна не тільки на пару, але і в мікрохвильовій печі і духовці.
  • Прийшла пора укладати огірки по банкам. Гілочки кропу порвіть руками і покладіть на дно банки, туди ж відправте 1 лист хрону, частина тертого хрону, огірки, нарізані кружальцями, часник і огірки. Зверху покладіть ще трохи тертого хрону, листя хріну і парасольки кропу. Розлийте розсіл по банкам і прикрийте банки блюдцем. Огірки повинні простояти так (не в холодильнику) близько 3 діб. За цей час огірки встигнуть просочитися розсолом і ароматом, який віддадуть зелень і спеції. Тепер можна прибирати огірки в холодильник для постійного зберігання.
  • Приємного вам апетиту!