Малосольні огірки в каструлі з холодною водою, розсолом хрусткі класичні – 7 способів приготування рецепти з фото покроково
Огірки малосольні з часником і зеленню з холодним розсолом
Ніжні та ароматні, в міру солоні, соковиті і хрусткі – малосольні огірки є прекрасною закускою і прекрасним доповненням до будь-якої страви. Готуються вони дуже легко і просто, і вже буквально через добу, дві можна насолоджуватися чудовим смаком.
Інгредієнти:
Свіжа зелень кропу – 70-100 г
Огірки – 1 кг
Сіль і цукор – по 1 ст. л.
Лавровий Лист – 1 шт.
Зубчики часнику – 3 шт.
Листя чорної смородини – 3 шт.
Духмяний перець – 5 горошин
Процес приготування:
Секрет ідеальних малосольних огірків в правильно підібраному сорті цього овоча. Пам’ятайте, що гладкі огірки більше підходять для салатів, а ось колючі огірочки – саме те для засолювання. Спочатку промийте огірки (бажано, щоб вони були приблизно одного розміру) в достатній кількості холодної води. Потім, коли вони трохи обсохнуть, обріжте кінчики з кожної сторони (так солі буде легше проникнути всередину).
Візьміть міцний целофановий пакет, а краще – два, а ще краще – зіп-пакет. Перекладіть в нього огірки.
Зелень кропу гарненько промийте в проточній воді. Якщо у вас вистачає часу, то можна замочити кріп в солоній воді хвилин на 30, тоді з нього вийде вся живність, якщо вона є. Але якщо вам не хочеться довго возитися з зеленню, то досить просто промити кріп. Далі можна порвати його руками і покласти в пакет (а можна і нарізати ножем – як вам зручніше).
Часник очистіть і наріжте на тонкі кружечки. Додайте нарізаний часник в пакет до решти інгредієнтів. Туди ж відправте промиті смородинові листя, а також лавровий лист. Додайте духмяний перець, а потім висипте в пакет столову ложку солі і столову ложку цукрового піску.
Закрийте або зав’яжіть пакет і ретельно перемішайте всі інгредієнти. От і все. Тепер залишилося почекати близько 8-10 годин, і огірочки будуть готові. Тільки стежте за тим, щоб пакет не протік.