Малосольні огірки в каструлі з холодною водою, розсолом хрусткі класичні – 7 способів приготування рецепти з фото покроково

Ніжні малосольні огірки на мінеральній воді у каструлі

 

Цей не зовсім звичайний спосіб засолювання огірків користується досить високою популярністю. Огірки виходять соковитими, хрусткими, в міру солоними – просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі невеликого розміру – 1 кг
  • Зубчики часнику – 4 шт.
  • Мінеральна вода – 1,5 літра (чим більше газу, тим краще)
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Зелень кропу – 50 г

Процес приготування:

  • Намагайтеся вибирати огірки однакового розміру, щоб вони не перевищували 10 сантиметрів в довжину. Як слід, вимийте їх в холодній воді, а потім трохи обсушити. Тепер потрібно обрізати огірки з обох кінців на 1 сантиметр. Цей трюк допоможе огіркам просолитися швидше.
  • Часник потрібно попередньо розділити на зубчики і очистити їх від лушпиння. Сполосніть часник водою, а потім наріжте тонкими кружечками.
  • Зелень кропу промийте холодною водою і відкиньте на друшляк, щоб вся зайва рідина могла стекти.
  • На дно посуду, в якій ви будете готувати малосольні огірки, покладіть частину кропу, потім зверху шар огірків, потім знову шар кропу, шар часнику, шар огірків, шар кропу, шар часнику. І так до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Потрібно розрахувати таким чином, щоб шар кропу виявився останнім.
  • Тепер потрібно розчинити в мінералці сіль. Краще всього використовувати кам’яну сіль без йоду. І кількість солі підкоригуйте на ваш смак, якщо ви не любитель занадто солоних огірків, то, можливо, вам буде досить 1,5 ложок солі.
  • Залийте підготовлені огірки і зелень солоної мінералкою (вона повинна повністю покрити всі інгредієнти). Накрийте посуд зверху кришкою (якщо є така можливість) або харчовою плівкою. Готуються малосольні огірки на мінералки в холодильнику приблизно 14-16 годин.
  • Приємного апетиту!