Малосольні огірки в каструлі з холодною водою, розсолом хрусткі класичні – 7 способів приготування рецепти з фото покроково
Швидкий спосіб приготування малосольних огірки з кропом
Цей рецепт підійде тим, кому ну вже дуже сильно захотілося солененьких огірочків, а їх в будинку немає. Також такий рецепт можуть взяти на замітку чоловіки майбутніх матусь, які постійно хочуть солоденького, то солоненького в 3 години ночі.
Інгредієнти:
Огірки свіжі – 1 кг
Оцет — 1 ст. л.
Зубчики часнику – 2-3 шт.
Чорний мелений перець – на кінчику ножа
Зелень кропу – 45 г
Сіль поварена – 1,5-2 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб огірки по цьому рецепту вийшли швидко і смачно, потрібно уважно підійти до вибору інгредієнтів. По-перше, потрібно вибрати правильний сорт огірків. Краще всього для цієї мети підійдуть огірки з пухирцями (гладкі сорти відразу приберіть в бік, вони не підійдуть). По-друге, дуже важливий розмір огірків: вони повинні бути однакового розміру, бажано, не перевищує 7-10 сантиметрів. Отже, добре огірки промийте в холодній воді. Вимиті огірки розріжте вздовж на 4-8 частин (залежно від товщини овоча).
Кріп також промийте в достатній кількості води, трохи обсушити і дрібно нарубаєте.
Візьміть чисту трилітрову банку і перекладіть в неї огірки, зверху додайте подрібнений кріп, столову ложку оцту, трохи перцю, потрібне вам кількість солі і очищені зубчики часнику (попередньо їх краще нарізати кільцями).
А тепер починається найцікавіша, але в той же час трудомістка частина приготування малосольних огірків за цим рецептом. Потрібно закрити банку кришкою і почати її енергійно трясти у всіх напрямках. Робити це потрібно протягом хвилин 8-10. Досить обтяжлива для жіночих рук заняття, тому, буде дуже непогано, якщо ви довірите цю частину приготування огірків міцним чоловічим рукам. Тряска сприяє швидкому виділенню соку і швидкому процесу просолювання огірків (за рахунок того, що вони вже нарізані на частини і розсолу легше проникнути всередину).
Після того, як ваш чоловік (чи все-таки ви самі) гарненько потрясе огірки, поставте банку в прохолодне затінене місце і залиште хвилин на 30. За цей час розсіл остаточно проникне в усі шматочки огірків.
Перед подачею на стіл можна збризнути готові малосольні огірки невеликою кількістю рослинної олії, а потім перемішати.