Малосольні огірки в каструлі з холодною водою, розсолом хрусткі класичні – 7 способів приготування рецепти з фото покроково
Хрусткі малосольні огірки холодним способом
Спробуйте приготувати цю чудову смачну і хрустку закуску. Готуються такі огірки дуже просто, достатньо швидко, а виходять завжди неперевершено смачно. Вам не потрібно нічого ні варити, ні стерилізувати. Що може бути простіше?
Інгредієнти:
Свіжі огірки – 1 кг
Зубчики часнику – 3 шт.
Вода – 1л
Парасольки кропу – 4-5 шт.
Листя рослин (вишня, смородина чорна) – по 12 шт.
Сіль поварена – 70 г
Хрін (листя) – 2 шт.
Зелень кропу – 20-30 г
Процес приготування:
Спочатку підготуйте огірки до засолюванні. Краще всього вибирати такі сорти, де є пупиришки – такі огірки краще підходять для засолювання, ніж звичайні гладкі. Ретельно промийте їх під проточною водою. Покладіть огірки у велику каструлю і повністю залийте їх холодною водою. Нехай вони постоять так години 2-3, від цього вони стануть ще більш хрусткими.
Листя, парасольки кропу і зелень промийте. На дно посуду, в якій ви плануєте солити огірки, покладіть 6 листочків чорної смородини, 6 листочків вишні і 2 парасольки кропу, також додайте половину гілочок кропу.
Дістаньте огірки з води і обріжте кінчики з обох сторін. Це робиться для того, щоб соляний розчин легше і швидше проникав всередину огірків. Складіть огірки в посуд для подальшої засолювання. Це може бути каструля, таз, банку – не важливо, беріть те, що вам буде зручно солити огірки.
У літрі кип’яченої коди кімнатної температури розчиніть 70 грам повареної солі. Як слід перемішайте.
Часник очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і дрібно наріжте. Викладіть часник поверх огірків, покладіть листя, парасольки і зелень кропу. Також зверху покладіть листя хрону. Процідіть готовий розчин соляної через марлю, складену в декілька шарів, і рівномірно залийте цим розчином огірки.
Тепер потрібно дати огіркам настоятися. Залиште їх при кімнатній температурі годин на 6, а краще – на 8. Щоб огірковий розсіл не потрапила пил, накрийте посуд з огірками чистим кухонним рушником.
Після закінчення зазначеного часу, переставте огірки в холодильник, де вони продовжать настоюватися ще близько 24 годин. Якщо ви брали невеликі огірки, то вони засолятся швидше. Більш великим знадобиться трохи більше часу.
Такі хрусткі малосольні огірки стануть чудовим доповненням до будь-якого овочевого або м’ясного блюда на вашому столі.