Малосольні огірки в каструлі з холодною водою, розсолом хрусткі класичні – 7 способів приготування рецепти з фото покроково

Хрусткі малосольні огірки холодним способом

Спробуйте приготувати цю чудову смачну і хрустку закуску. Готуються такі огірки дуже просто, достатньо швидко, а виходять завжди неперевершено смачно. Вам не потрібно нічого ні варити, ні стерилізувати. Що може бути простіше?

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки – 1 кг
  • Зубчики часнику – 3 шт.
  • Вода – 1л
  • Парасольки кропу – 4-5 шт.
  • Листя рослин (вишня, смородина чорна) – по 12 шт.
  • Сіль поварена – 70 г
  • Хрін (листя) – 2 шт.
  • Зелень кропу – 20-30 г

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте огірки до засолюванні. Краще всього вибирати такі сорти, де є пупиришки – такі огірки краще підходять для засолювання, ніж звичайні гладкі. Ретельно промийте їх під проточною водою. Покладіть огірки у велику каструлю і повністю залийте їх холодною водою. Нехай вони постоять так години 2-3, від цього вони стануть ще більш хрусткими.
  • Листя, парасольки кропу і зелень промийте. На дно посуду, в якій ви плануєте солити огірки, покладіть 6 листочків чорної смородини, 6 листочків вишні і 2 парасольки кропу, також додайте половину гілочок кропу.
  • Дістаньте огірки з води і обріжте кінчики з обох сторін. Це робиться для того, щоб соляний розчин легше і швидше проникав всередину огірків. Складіть огірки в посуд для подальшої засолювання. Це може бути каструля, таз, банку – не важливо, беріть те, що вам буде зручно солити огірки.
  • У літрі кип’яченої коди кімнатної температури розчиніть 70 грам повареної солі. Як слід перемішайте.
  • Часник очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді і дрібно наріжте. Викладіть часник поверх огірків, покладіть листя, парасольки і зелень кропу. Також зверху покладіть листя хрону. Процідіть готовий розчин соляної через марлю, складену в декілька шарів, і рівномірно залийте цим розчином огірки.
  • Тепер потрібно дати огіркам настоятися. Залиште їх при кімнатній температурі годин на 6, а краще – на 8. Щоб огірковий розсіл не потрапила пил, накрийте посуд з огірками чистим кухонним рушником.
  • Після закінчення зазначеного часу, переставте огірки в холодильник, де вони продовжать настоюватися ще близько 24 годин. Якщо ви брали невеликі огірки, то вони засолятся швидше. Більш великим знадобиться трохи більше часу.
  • Такі хрусткі малосольні огірки стануть чудовим доповненням до будь-якого овочевого або м’ясного блюда на вашому столі.
  • Приємного вам апетиту!