Листковий пиріг з сиром в духовці
Сир використовують і для солодких, і для солоних начинок. Його можна замінити солодкої сирною масою або ж додати в начинку цукор по своєму смаку. Родзинки потрібно брати м’який. Найкраще підійде світлий – його не потрібно додатково вимочувати. Інгредієнтів вистачить на два однакових рулету, так що тісто треба буде відразу розділити навпіл.
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста;
- 450 г сиру;
- 4 яйця;
- 4 ст. л. родзинок;
- 4 ст. л. цукрової пудри;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- Розтерти сир з ванільним цукром і цукровою пудрою.
- Відокремити білки від жовтків, збивати білки, поки вони не перетворяться в щільну пишну піну.
- Додати збиті білки до сиру, туди ж висипати родзинки і все добре перемішати.
- Тісто розкачати і викласти на нього начинку, згорнути рулетом.
- У рулеті зробити кілька проколів з допомогою виделки.
- Змастити пиріг залишилися жовтками по всій поверхні.
- Викласти рулети на деко, застелений пекарської папером, і випікати 30 хвилин при 200 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати листковий пиріг. Приємного апетиту!
Листковий пиріг – це справжня прикраса солодкого столу, яке вмить розлетиться по тарілках, а гості терміново зажадають добавки. Ще одна принада такої випічки полягає в її універсальності – з одним і тим же тестом вийде і смачний десерт, і ситне друге блюдо. Як приготувати пиріг в домашніх умовах, підкажуть професіонали кулінарної справи:
- Перед випічкою в листковому пирозі сирим може бути тільки тісто. Всі інгредієнти начинки повинні бути доведені до повної готовності;
- Щоб ваш пиріг вийшов рум’яним, перед тим як відправляти його в духовку, змастіть верхній шар збитим яйцем;
- Для всіх описаних рецептів підійде тісто і з дріжджами, і без них, залежно від того, чи хочете ви отримати пишну випічку або більш тонкі коржі;
- Закриті листкові пироги обов’язково потрібно проколювати в декількох місцях виделкою. Це дозволить повітрю вільно циркулювати всередині випічки, і тісто ніде не лусне;
- Листковий пиріг можна зробити закритим або відкритим, згорнути рулетом, а також викласти у формі кіски. При цьому приготування начинки анітрохи не зміниться.