Листковий пиріг

Листковий пиріг з сиром в духовці

Сир використовують і для солодких, і для солоних начинок. Його можна замінити солодкої сирною масою або ж додати в начинку цукор по своєму смаку. Родзинки потрібно брати м’який. Найкраще підійде світлий – його не потрібно додатково вимочувати. Інгредієнтів вистачить на два однакових рулету, так що тісто треба буде відразу розділити навпіл.
Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;
  • 450 г сиру;
  • 4 яйця;
  • 4 ст. л. родзинок;
  • 4 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Розтерти сир з ванільним цукром і цукровою пудрою.
  • Відокремити білки від жовтків, збивати білки, поки вони не перетворяться в щільну пишну піну.
  • Додати збиті білки до сиру, туди ж висипати родзинки і все добре перемішати.
  • Тісто розкачати і викласти на нього начинку, згорнути рулетом.
  • У рулеті зробити кілька проколів з допомогою виделки.
  • Змастити пиріг залишилися жовтками по всій поверхні.
  • Викласти рулети на деко, застелений пекарської папером, і випікати 30 хвилин при 200 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати листковий пиріг. Приємного апетиту!
Листковий пиріг – це справжня прикраса солодкого столу, яке вмить розлетиться по тарілках, а гості терміново зажадають добавки. Ще одна принада такої випічки полягає в її універсальності – з одним і тим же тестом вийде і смачний десерт, і ситне друге блюдо. Як приготувати пиріг в домашніх умовах, підкажуть професіонали кулінарної справи:

  • Перед випічкою в листковому пирозі сирим може бути тільки тісто. Всі інгредієнти начинки повинні бути доведені до повної готовності;
  • Щоб ваш пиріг вийшов рум’яним, перед тим як відправляти його в духовку, змастіть верхній шар збитим яйцем;
  • Для всіх описаних рецептів підійде тісто і з дріжджами, і без них, залежно від того, чи хочете ви отримати пишну випічку або більш тонкі коржі;
  • Закриті листкові пироги обов’язково потрібно проколювати в декількох місцях виделкою. Це дозволить повітрю вільно циркулювати всередині випічки, і тісто ніде не лусне;
  • Листковий пиріг можна зробити закритим або відкритим, згорнути рулетом, а також викласти у формі кіски. При цьому приготування начинки анітрохи не зміниться.