Листковий пиріг з куркою і грибами
Листкове тісто з м’ясною начинкою – це прекрасне ситне поєднання, перед яким неможливо встояти. Разом з грибами частування вийде ще цікавішим і насиченішим, так що можна сміливо використовувати його для святкового столу. В рецепті використані печериці, але якщо під рукою виявилися інші гриби, можна сміливо відправляти їх в начинку. Замість філе і стегон можна взяти будь-які інші частини курки, все одно знадобиться тільки саме біле м’ясо.
Інгредієнти:
- 1 упаковка готового тіста;
- 1 половинка курячої грудки;
- 1 куряче стегно;
- 4 картоплини;
- 1 яйце;
- 400 г печериць;
- 1 цибулина;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Тісто розділити на дві нерівні частини для верху і низу пирога.
- Більшу частину розкачати в тонкий пласт, який повинен трохи перевищувати розмір форми (для бортів).
- Меншу частину розкачати строго до розміру форми.
- Картоплю відварити в шкірці, потім почистити і натерти на тертці з великими зубцями.
- Окремо відварити курку (і стегно, і філе), нарізати м’ясо невеликими шматочками.
- Гриби нарізати пластинками, цибулю – дрібними кубиками.
- Обсмажити до напівготовності цибулю на рослинній олії, викласти до нього гриби.
- Продовжувати обсмажування, поки не з печериць не випарується вся волога.
- Змішати між собою всі інгредієнти для начинки, посолити і поперчити за смаком.
- Форму для випічки застелити пергаментним папером, викласти зверху більший пласт тіста.
- Рівномірно розподілити начинку по коржу, накрити другим пластом і защипнути краї.
- Яйце трохи збити і обмазати їм пиріг, зробити кілька проколів виделкою у верхньому шарі тесту.
- Готувати пиріг у духовці при 200 градусах 40 хвилин.