Листковий пиріг

Листковий пиріг з куркою і грибами

Листкове тісто з м’ясною начинкою – це прекрасне ситне поєднання, перед яким неможливо встояти. Разом з грибами частування вийде ще цікавішим і насиченішим, так що можна сміливо використовувати його для святкового столу. В рецепті використані печериці, але якщо під рукою виявилися інші гриби, можна сміливо відправляти їх в начинку. Замість філе і стегон можна взяти будь-які інші частини курки, все одно знадобиться тільки саме біле м’ясо.
Інгредієнти:

  • 1 упаковка готового тіста;
  • 1 половинка курячої грудки;
  • 1 куряче стегно;
  • 4 картоплини;
  • 1 яйце;
  • 400 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Тісто розділити на дві нерівні частини для верху і низу пирога.
  • Більшу частину розкачати в тонкий пласт, який повинен трохи перевищувати розмір форми (для бортів).
  • Меншу частину розкачати строго до розміру форми.
  • Картоплю відварити в шкірці, потім почистити і натерти на тертці з великими зубцями.
  • Окремо відварити курку (і стегно, і філе), нарізати м’ясо невеликими шматочками.
  • Гриби нарізати пластинками, цибулю – дрібними кубиками.
  • Обсмажити до напівготовності цибулю на рослинній олії, викласти до нього гриби.
  • Продовжувати обсмажування, поки не з печериць не випарується вся волога.
  • Змішати між собою всі інгредієнти для начинки, посолити і поперчити за смаком.
  • Форму для випічки застелити пергаментним папером, викласти зверху більший пласт тіста.
  • Рівномірно розподілити начинку по коржу, накрити другим пластом і защипнути краї.
  • Яйце трохи збити і обмазати їм пиріг, зробити кілька проколів виделкою у верхньому шарі тесту.
  • Готувати пиріг у духовці при 200 градусах 40 хвилин.