Яблучний пиріг в мультиварці

Яблучний пиріг в мультиварці – це один з найпростіших, але від цього не менш смачних десертів. Коли потрібно швидко зміркувати що-небудь до чаю, ці рецепти стануть ідеальним виходом із ситуації. Пиріг, приготований в мультиварці, буде трохи відрізнятися від випічки з духовки, але при цьому всі основні смакові нотки і поєднання залишаться такими ж. Тісто вийде трохи більш ніжним і м’яким, а самі яблука будуть соковитими і ароматними.
Яблучний пиріг в мультиварці можна приготувати різними способами. Для цього підійде будь-яке тісто, яке зазвичай використовується в духовці. Найпростішим буде страва з рідкою основою, наприклад яблучна шарлотка. Для її приготування досить викласти яблука в чашу мультиварки і залити її простим бісквітним тістом. Для більш складного десерту можна приготувати листкове тісто дріжджове, пісочне та ін
В якості начинки використовують не тільки яблука. До них часто додають ягоди та інші фрукти, джем або варення, горіхи, сухофрукти, сир і пр. Дуже смачними виходять пироги з різноманітними візерунками, наприклад на основі сметани або вершків.
Часто пиріг в мультиварці укладають у зворотному порядку, тобто її верхівка виявляється на дні чаші. Таким чином, при перекиданні, виходить гарний фруктовий візерунок. Тим не менше багато рецепти випічки припускають стандартний підхід до формування страви. Готовий яблучний пиріг можна посипати корицею, цукровою пудрою, полити глазур’ю або перемазати кремом.