Бісквітний пиріг

Бісквітний пиріг найчастіше зустрічається на сучасних кухнях, адже його можна приготувати з мінімуму продуктів буквально за кілька хвилин. При цьому для випічки підходить і духовка, і мультиварка. Тісто, незважаючи на простоту приготування, виходить дуже смачним, м’яким, ніжним і служить прекрасною основою для всіх солодких начинок. При бажанні бісквітні коржі можна перемазати кремом, отримавши з пирога смачний тортик.
Тісто для бісквітного торта готують всього з трьох інгредієнтів. У їх число входить борошно, яйця та цукор-пісок. Зрідка додають ще трохи вершкового масла і ванільний цукор для аромату. Всі ці продукти змішують в загальній тарілці і ретельно збивають міксером. Також можна скористатися виделкою або вінчиком, але це займає більше часу і вимагає певних зусиль від кулінара. Для отримання шоколадного тіста у склад додають трохи какао-порошку.
Начинкою бісквітного пирога служать всі види джемів і варення, фрукти, свіжі або морожені ягоди, солодкі овочі (гарбуз, морква), сир тощо Додати їх до тесту можна по-різному. Іноді начинку просто перемішують з бісквітом. Його рідка консистенція цілком дозволяє використовувати таку кулінарну хитрість. Також можна викласти начинку між двома коржами або поверх пирога.
Готовий бісквітний пиріг зверху прикрашають цукровою пудрою, глазур’ю, шоколадом, карамеллю тощо Гарячим подавати цей десерт не рекомендується. Зазвичай йому дають настоятися в формі або чашу мультиварки і як слід охолонути.

Бісквітний пиріг з яблуками в мультиварці

Цей рецепт дозволить приготувати найпростішу яблучну шарлотку, яка в мультиварці виходить особливо ніжною і смачною. Викладаючи яблука в чашу, постарайтеся зробити це красиво і акуратно, адже після перевертання низ пирога стане його верхи. Щоб створити на пирозі красиву цукрову корочку, розтопіть в мультиварці вершкове масло і додайте до нього цукор за 3-5 хвилин до початку приготування шарлотки.
Інгредієнти:

  • 0,5 кг яблук;
  • 1 склянка борошна;
  • 5 яєць;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 пакетика ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Яблука промити, обсушити, видалити серцевини.
  • Нарізати яблука тонкими скибочками, викласти їх у змащену маслом чашу мультиварки.
  • Яйця розбити в велику миску і збивати міксером до білого кольору.
  • Додати цукор і продовжувати збивати, поки не розчиняться всі крупинки.
  • Також всипати ванільний цукор, збити.
  • Поступово ввести борошно, замішуючи тісто ложкою.
  • Вилити бісквітне тісто поверх яблук, розрівняти і закрити кришку мультиварки.
  • Готувати пиріг в режимі «Випічка» 50 хвилин.

Простий бісквітний пиріг з вишнею

Бісквітне тісто чудово поєднується з вишнею. Можна взяти свіжі плоди або заморожені. Щоб тісто не потрапила зайва рідина, краще трохи присипати вишні крохмалем перед додаванням в пиріг. При бажанні можна збити яйця, не розділяючи на жовтки і білки, але якщо зробити так, як вказано в рецепті, бісквіт гарантовано вийде пишним.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 5 яєць;
  • 1 ½ склянки вишні;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 ст. л. маргарину.

Спосіб приготування:

  • Розділити жовтки і білки, жовтки викласти в глибоку миску.
  • Додати ¾ склянки цукру, весь ванільний цукор і влити 3 ложки чистої води.
  • Збити все міксером до отримання пишної білої маси.
  • Цукор, що залишився збити разом з білками і з’єднати з жовтками.
  • Поетапно ввести муку і заважати тісто до однорідності.
  • Вишні висипати прямо в тісто і ще раз перемішати.
  • Форму для випічки змастити вершковим маслом, перелити тісто.
  • Готувати при 200 градусах до готовності (30-35 хвилин).

Шоколадний бісквітний пиріг з варенням

Зробити бісквіт шоколадним простіше простого – досить додати в тісто трохи какао. Таке невелике нововведення кардинально змінить смак страви. Варення можна взяти будь-яку, але не дуже рідке. Родзинки додається за бажанням його можна сміливо виключити зі складу страви.
Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 ст. л. какао;
  • 4 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 50 г родзинок;
  • 50 г вершкового масла;
  • 250 г варення;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 щіпка лимонної кислоти;
  • 1 щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Білки відокремити від жовтків і збити в білу піну разом з лимонною кислотою.
  • Поступово ввести в білки цукор, продовжуючи збивати міксером.
  • В кілька етапів додати жовтки (по одному за раз), продовжувати збивати.
  • Окремо від яєць з’єднати просіяне борошно і розпушувач, до них всипати ванілін, какао і родзинки.
  • У тарілку з борошном ввести яєчну суміш, замісити тісто.
  • Розтопити вершкове масло і вилити його в загальну тарілку.
  • Все змішати до однорідності і перелити в змазану маслом форму.
  • Готувати корж 40 хвилин при 180 градусів, трохи остудити і акуратно розрізати на дві частини.
  • Варення викласти між коржами і залишити пиріг просочитися на 10-15 хвилин.
  • Прикрасити страву цукровою пудрою.

Бісквітний яблучний пиріг з сиром

Шарлотка з сиром – це цікаве поєднання солодкого і кислуватого смаку, яке чудово підходить для чаювання. Цей десерт готується дуже швидко, тому виручить господиню у разі раптового приходу гостей. Кількість яблук може змінюватися в залежності від їх розміру. Наприклад, маленьких зелених яблучок знадобиться в два рази більше, а цей рецепт розрахований на плоди середнього розміру.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 300 г сиру;
  • 5 яєць;
  • 5 яблук;
  • 250 г цукру;
  • 50 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • З’єднати яйця, 150 г цукру, збивати з допомогою міксера 5-10 хвилин (поки не утвориться пишна піна).
  • Борошно вводити поступово, перемішуючи тісто ложкою і лопаткою.
  • Сир розім’яти виделкою або протерти через сито. Додати до нього цукор, що залишився.
  • Розтопити вершкове масло і вилити його до сиру, перемішати.
  • Яблука нарізати тонкими пластинками.
  • Форму для випічки змастити маслом, вилити трохи тіста і рівномірно розподілити його по денця.
  • Зверху викласти половину яблук, залити їх ще шаром тесту.
  • Викласти сир, розрівняти, вилити все тісто.
  • Зверху красиво викласти другу половину яблук.
  • Випікати бісквітний пиріг 45 хвилин при 180 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати бісквітний пиріг. Приємного апетиту!
Бісквітний пиріг цілком може стати чудовим початком знайомства з світом випічки і десертів. З ним впорається будь-яка господиня, незалежно від кулінарного стажу. Таке блюдо ідеально підійде для домашнього чаювання і буде викликати щиру радість у всіх родичів, навіть якщо ви будете готувати його кожен день. Як спекти бісквітний пиріг в кращому вигляді, підкажуть наступні поради:

  • Мисочка, в якій ви збиваєте яйця для бісквіта, повинна бути ідеально сухий. Так буде набагато простіше домогтися пишною пінки;
  • Краще заздалегідь дістаньте яйця з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Це зробить випічку більш ніжною і пишною;
  • Розпушувач для тіста можна замінити звичайною содою, погасивши її оцтом або лимонним соком;
  • Бісквітне тісто має бути рідким. Не слід збільшувати кількість борошна, інакше корж вийде занадто збитим і може втратити свої смакові якості.