Бісквітний пиріг

Бісквітний пиріг найчастіше зустрічається на сучасних кухнях, адже його можна приготувати з мінімуму продуктів буквально за кілька хвилин. При цьому для випічки підходить і духовка, і мультиварка. Тісто, незважаючи на простоту приготування, виходить дуже смачним, м’яким, ніжним і служить прекрасною основою для всіх солодких начинок. При бажанні бісквітні коржі можна перемазати кремом, отримавши з пирога смачний тортик.
Тісто для бісквітного торта готують всього з трьох інгредієнтів. У їх число входить борошно, яйця та цукор-пісок. Зрідка додають ще трохи вершкового масла і ванільний цукор для аромату. Всі ці продукти змішують в загальній тарілці і ретельно збивають міксером. Також можна скористатися виделкою або вінчиком, але це займає більше часу і вимагає певних зусиль від кулінара. Для отримання шоколадного тіста у склад додають трохи какао-порошку.
Начинкою бісквітного пирога служать всі види джемів і варення, фрукти, свіжі або морожені ягоди, солодкі овочі (гарбуз, морква), сир тощо Додати їх до тесту можна по-різному. Іноді начинку просто перемішують з бісквітом. Його рідка консистенція цілком дозволяє використовувати таку кулінарну хитрість. Також можна викласти начинку між двома коржами або поверх пирога.
Готовий бісквітний пиріг зверху прикрашають цукровою пудрою, глазур’ю, шоколадом, карамеллю тощо Гарячим подавати цей десерт не рекомендується. Зазвичай йому дають настоятися в формі або чашу мультиварки і як слід охолонути.