Листковий пиріг

Листковий пиріг з м’ясним фаршем

Для листкового пирога краще вибрати соковитий фарш. Відмінно підійде свинячий або яловичий, а також їх різні комбінації. Курку теж можна використовувати для приготування, але начинка може вийти сухуватою. У цьому випадку рекомендується придумати який-небудь додатковий соус. Цей пиріг готується дуже швидко, так що багато господині називають його «ледачим».
Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;
  • 2 яйця;
  • 1 цибуля-порей;
  • 500 г фаршу;
  • 1 морква;
  • 1 пучок кропу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Моркву і курячі яйця відварити до готовності, почистити і нарізати кубиками.
  • Нарізати кільцями цибулю і подрібнити зелень.
  • Тісто розділити на дві частини і обидві розкачати в тонкі шари.
  • На розігріту сковороду викласти цибулю, довести його до прозорості і додати м’ясний фарш.
  • Обсмажувати всі 15 хвилин, потім додати моркву, яйця і зелень.
  • Начинку посолити і поперчити за смаком, обсмажувати ще 10 хвилин на невеликому вогні.
  • Викласти в один шар тіста на деко, зверху розподілити начинку.
  • Накрити все другою половинкою тіста, защипнути краю.
  • Верхній шар пирога поколоти виделкою в декількох місцях.
  • Випікати пиріг з фаршем 20 хвилин при 180 градусах.