Листковий пиріг з м’ясним фаршем
Для листкового пирога краще вибрати соковитий фарш. Відмінно підійде свинячий або яловичий, а також їх різні комбінації. Курку теж можна використовувати для приготування, але начинка може вийти сухуватою. У цьому випадку рекомендується придумати який-небудь додатковий соус. Цей пиріг готується дуже швидко, так що багато господині називають його «ледачим».
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста;
- 2 яйця;
- 1 цибуля-порей;
- 500 г фаршу;
- 1 морква;
- 1 пучок кропу;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Моркву і курячі яйця відварити до готовності, почистити і нарізати кубиками.
- Нарізати кільцями цибулю і подрібнити зелень.
- Тісто розділити на дві частини і обидві розкачати в тонкі шари.
- На розігріту сковороду викласти цибулю, довести його до прозорості і додати м’ясний фарш.
- Обсмажувати всі 15 хвилин, потім додати моркву, яйця і зелень.
- Начинку посолити і поперчити за смаком, обсмажувати ще 10 хвилин на невеликому вогні.
- Викласти в один шар тіста на деко, зверху розподілити начинку.
- Накрити все другою половинкою тіста, защипнути краю.
- Верхній шар пирога поколоти виделкою в декількох місцях.
- Випікати пиріг з фаршем 20 хвилин при 180 градусах.