Листковий пиріг

Листковий пиріг з капустою з дріжджового тіста

У цьому рецепті для різноманітності розказано, як приготувати листкове дріжджове тісто самостійно. Якщо у вас є вже готові пласти, просто відразу приступайте до формування пирога. Зрозуміти, що дріжджі вже готові до використання, можна по появі характерних бульбашок на поверхні молока. Яєць може знадобитися менше, залежно від їх величини. Втім, пропорції продуктів в начинку можна регулювати на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 250 мл молока;
  • 250 г вершкового масла;
  • 500 г борошна;
  • 1 качан капусти;
  • 5 яєць;
  • 1 щіпка солі;
  • 80 г цукру.
  • Спосіб приготування:
  • Молоко трохи підігріти і розчинити в ньому дріжджі.
  • Масло нагріти до кімнатної температури, борошно просіяти.
  • Змішати борошно з цукром, а масло – з дріжджами після їх активації.
  • З’єднати рідкі та сухі інгредієнти, все ретельно перемішати.
  • Тісто розкачати в пласт і тримати в холодильнику 1 годину.
  • Тісто змастити вершковим маслом, скласти навпіл (щоб масло було всередині), знову розкачати в пласт і повернути в холодильник на півгодини.
  • Повторити процедуру ще 1-2 рази.
  • Капусту нашаткувати і згасити до готовності, посолити.
  • Яйця відварити, остудити і нарізати невеликими кубиками, змішати з капустою.
  • Начинку викласти на середину тіста, потім загорнути і защипнути краю.
  • Випікати 40-45 хвилин при 200 градусів, орієнтуючись по рум’яної скоринки або перевіряючи тісто зубочисткою.