Заливний пиріг з капустою

Заливний пиріг з капустою заслужено користується популярністю у дбайливих господинь. По-перше, це один з найпростіших варіантів домашньої випічки. По-друге, пиріг готується з овочевою начинкою, що робить його ще й корисним. Таким чином, буквально за кілька хвилин виходить смачне, ароматне і ситне ласощі для всієї родини, включаючи і найменших її представників.
Заливний пиріг можна приготувати з квашеної чи свіжої капусти. При цьому останню рідко використовують в якості начинки без попередньої термічної обробки. Крім капусти всередину пирога можна додати і будь-які інші овочі, а також варені яйця, ковбасні вироби, м’ясний або рибний фарш, гриби і інші Також для начинки використовують свіжу зелень і ароматні спеції.
Тісто для заливного пирога завжди виходить рідким, адже в цьому і полягає секрет назви цієї страви. Його замішують на основі сметани, кефіру, кислого молока або майонезу. Також в тісто додають просіяне борошно, розпушувач у вигляді соди або пекарського порошку, яйця, сіль, вершкове або рослинне масло.
Одним з важливих етапів приготування заливного пирога з капустою є його формування. Щоб вийшла гарна випічка, на дно форми вилити половину тіста, потім на нього укладають начинку і заливають її рештою тестом. Цей процес не викличе утруднень навіть у початківця кулінара. При цьому капуста виявиться рівно посередині, і її оточить м’яке, ніжне і дуже смачне тісто.
Після випічки пирога дають настоятися хвилин 20, потім теплим подають до столу. Втім, і в охолодженому вигляді страву не втратить свої смакові якості.