Шарлотка з капустою

Шарлотка з капустою – це смачний овочевий пиріг, який готується на основі рідкого тіста. Відповідно, з ним ніколи не виникає проблем, і навіть початківці кулінари з задоволенням готують це ласощі. Рецептів пирога існує досить багато, іноді змінюється склад основи, іноді – начинка. Проте обов’язково випічка виходить смачною, соковитою і ароматною.
Тісто для шарлотки з капустою готують на основі кефіру, сметани або майонезу. До них додають яйця, борошно, розпушувач і трохи солі. Робиться тісто за лічені хвилини, при цьому воно відразу ж готове для використання. Додати начинку можна по-різному. Деякі кулінари вважають за краще відразу ж змішати її з тестом, інші ж виливають рідку основу поверх капусти.
Для начинки використовують білоголову капусту. Також з нею разом запікають будь-які інші овочі, варені яйця, рибний або м’ясний фарш. Вибір приправ безпосередньо залежить від складу начинки. Звичайно досить простої солі і чорного перцю, але також можна додати трохи гостроти або прянощі з допомогою інших спецій.
Шарлотка з капустою добре виходить і в духовці, і в мультиварці. Її дуже просто дістати з форми, при цьому вона залишиться цілою, рум’яної і дуже привабливою на вигляд. Перед подачею на стіл пиріг рекомендують трохи остудити і нарізати порційними шматочками безпосередньо під час трапези. Разом з шарлоткою можна подати який-небудь соус або свіжу сметану.