Листковий пиріг

Листковий пиріг ‒ звучить дуже апетитно для гурманів і вельми страхітливо для багатьох кулінарів. Дійсно, самостійно робити листкове тісто – задачка не з простих, але і з нею можна впоратися, якщо слідувати всім інструкціям в рецепті. Якщо ж хочеться заощадити час і бути на 100% впевненим у результаті, можна купити упаковку потрібного продукту в готовому вигляді. Вона знайдеться в будь-якому супермаркеті або гастрономі.
Майже в кожній кухні світу так чи інакше використовують листкові пироги. При цьому вони часто стають національною стравою, а їхні рецепти передаються з покоління в покоління. Якщо тісто практично завжди одне і те ж, то ось з начинками можна дозволити собі масу експериментів. Вони можуть бути солодкі або солоні ‒ в залежності від побажання кулінара.
Для солодкого листкового пирога відмінно підходять фрукти і ягоди, а також джеми і варення. Часто їх доповнює сир і сухофрукти, а також ароматні спеції начебто ванілі або кориці. Готові пироги посипають цукровою пудрою або кунжутом. Такі десерти прикрашають будь посиденьки за чашкою чаю, чи то просто дружня зустріч або святкове застілля.
Для другої страви беруть м’ясний або рибний фарш, твердий сир, все той же сир, зелень, гриби і всілякі овочі. До них можна додати смачний соус, а також будь-які прянощі і приправи. Прикрасити солоний пиріг можна також кунжутом або ж очищеними насінням.
Листкові пироги готують в духовці або в мультиварці. Подають їх до столу після охолодження. Вживати таку випічку гарячої не рекомендується.