Лимонний пиріг

Лимонний пиріг – це чудове блюдо для любителів ароматної випічки, які при цьому намагаються не допустити в свій раціон зайві калорії. Використання цих цитрусів надає десерту неповторний запах і ніжний кислуватий смак. Прихильники екстремальних експериментів в кулінарії також часто використовують для таких пирогів лайм.
Лимони в пиріг додають в будь-якому вигляді. Можна порізати їх часточками, подрібнити на тертці до однорідної маси, або ж взагалі просто вичавити з фруктів сік і додати в крем. При цьому шкірку лимона не зрізають, а, навпаки, активно використовують для десертів. Навіть у випадку використання лимонного фрешу, шкірку труть на тертці і додають в пиріг у вигляді цедри.
Тісто для лимонного пирога залежить виключно від вибраного рецепту. Воно може бути пісочним або бісквітним, прісним або солодким, насиченим або дієтичним. Таким чином, з лимоном можна зробити який завгодно улюблений пиріг, урізноманітнивши його рецепт новим інгредієнтом.
Готові лимонні пироги можна зверху прикрасити глазур’ю, меренгою, шоколадом, цукровою пудрою або якою-небудь цікавою композицією з красиво нарізаних цитрусів. В начинку часто додають інші фрукти, родзинки і цукати. Готується пиріг дуже швидко. При високій температурі йому достатньо провести лише 25-30 хвилин в духовці, або ж близько години в мультиварці.