Листковий пиріг з яблуками в мультиварці
Цей рецепт належить французьким кулінарам, які знають толк у смачної випічки. Викладаючи перший шар яблук, постарайтеся розкласти їх як можна більш рівно і красиво, адже перед подачею на стіл пиріг потрібно буде перевернути. Кількість яблук вказано з розрахунком їх невеликого розміру. Можна взяти менше фруктів, якщо вам попалися великі плоди. Смачним доповненням страви послужить кориця.
Інгредієнти:
- 2 пласта готового листкового тіста;
- 5 яблук;
- 30 г вершкового масла;
- 2 ч. л. ваніліну;
- 1 склянка цукру;
- 70 мл води.
Спосіб приготування:
- Чашу мультиварки гарненько змастити рослинним або вершковим маслом, в тому числі і стінки.
- Тісто розкачати за розміром чаші.
- Яблука нарізати великими часточками і викласти половину на дно мультиварки.
- Воду налити в каструльку, додати ванілін і цукор.
- Варити до стану густого сиропу, постійно помішуючи.
- Зняти каструльку з вогню, в сиропі розчинити вершкове масло.
- Половиною готового сиропу полити перший шар яблук.
- Викласти на яблука один розкачаний шар тіста.
- Додати яблука і також полити їх сиропом.
- Накрити другою половиною тіста, трохи прим’яти краї тіста вниз.
- Готувати пиріг 45 хвилин в режимі «Випічка».