Листковий пиріг

Листковий пиріг з яблуками в мультиварці

Цей рецепт належить французьким кулінарам, які знають толк у смачної випічки. Викладаючи перший шар яблук, постарайтеся розкласти їх як можна більш рівно і красиво, адже перед подачею на стіл пиріг потрібно буде перевернути. Кількість яблук вказано з розрахунком їх невеликого розміру. Можна взяти менше фруктів, якщо вам попалися великі плоди. Смачним доповненням страви послужить кориця.
Інгредієнти:

  • 2 пласта готового листкового тіста;
  • 5 яблук;
  • 30 г вершкового масла;
  • 2 ч. л. ваніліну;
  • 1 склянка цукру;
  • 70 мл води.

Спосіб приготування:

  • Чашу мультиварки гарненько змастити рослинним або вершковим маслом, в тому числі і стінки.
  • Тісто розкачати за розміром чаші.
  • Яблука нарізати великими часточками і викласти половину на дно мультиварки.
  • Воду налити в каструльку, додати ванілін і цукор.
  • Варити до стану густого сиропу, постійно помішуючи.
  • Зняти каструльку з вогню, в сиропі розчинити вершкове масло.
  • Половиною готового сиропу полити перший шар яблук.
  • Викласти на яблука один розкачаний шар тіста.
  • Додати яблука і також полити їх сиропом.
  • Накрити другою половиною тіста, трохи прим’яти краї тіста вниз.
  • Готувати пиріг 45 хвилин в режимі «Випічка».