Листковий пиріг

Листковий пиріг з сиром і рибою

Такий пиріг буде воістину царським частуванням. Червона риба – звичайно, недешевий інгредієнт, але її смак коштує витрачених грошей. Можна використовувати філе або ж консервовану горбушу. У другому випадку знадобиться приблизно 2 баночки. Твердий сир ні в якому разі не можна замінити плавленим або ковбасним – це зіпсує поєднання інгредієнтів. При цьому чим більше буде сиру, тим смачніше вийде і сам пиріг.
Інгредієнти:

  • 1 упаковка листкового тіста;
  • 400 г червоної риби;
  • 400 г твердого сиру;
  • 3 цибулини;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Від тесту відокремити 2/3 і розкачати в пласт за розміром форми з запасом на борти.
  • Тісто також розкачати і нарізати широкими смужками.
  • Рибу дрібно нарізати або ж розімнути виделкою, якщо використовуєте консерви.
  • Цибулю дрібно нарізати кубиками, подрібнити зелень, сир натерти на тертці.
  • На більший пласт тіста викласти рибу і цибулю, посолити і поперчити.
  • Посипати все твердим сиром та зеленню, накрити смужками тіста.
  • Випікати пиріг 10 хвилин при 150 градусах, потім збільшити температуру до 220 і продовжувати приготування, поки стрічки з тіста не зарум’яняться.