Листковий пиріг з сиром і рибою
Такий пиріг буде воістину царським частуванням. Червона риба – звичайно, недешевий інгредієнт, але її смак коштує витрачених грошей. Можна використовувати філе або ж консервовану горбушу. У другому випадку знадобиться приблизно 2 баночки. Твердий сир ні в якому разі не можна замінити плавленим або ковбасним – це зіпсує поєднання інгредієнтів. При цьому чим більше буде сиру, тим смачніше вийде і сам пиріг.
Інгредієнти:
- 1 упаковка листкового тіста;
- 400 г червоної риби;
- 400 г твердого сиру;
- 3 цибулини;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Від тесту відокремити 2/3 і розкачати в пласт за розміром форми з запасом на борти.
- Тісто також розкачати і нарізати широкими смужками.
- Рибу дрібно нарізати або ж розімнути виделкою, якщо використовуєте консерви.
- Цибулю дрібно нарізати кубиками, подрібнити зелень, сир натерти на тертці.
- На більший пласт тіста викласти рибу і цибулю, посолити і поперчити.
- Посипати все твердим сиром та зеленню, накрити смужками тіста.
- Випікати пиріг 10 хвилин при 150 градусах, потім збільшити температуру до 220 і продовжувати приготування, поки стрічки з тіста не зарум’яняться.