Ви не знаєте, як спекти смачні ватрушки з сиром? І як піч їх по-новому? Якщо ви знайомі лише з класичним рецептом ватрушок, слід урізноманітнити свої гастрономічні враження і приготувати це блюдо по-іншому. Це буде зовсім не складне приготування оригінальної здоби: королевської ватрушки, угорської і ледачою ватрушок, які ви зможете подивитися і на фото, і на відео, щоб отримати найбільш точні покрокові інструкції по їх приготуванню.
Всі види ватрушок будуть відмінним доповненням до чаю, кави, гарячого молока і какао. Ватрушка відмінно підходить для сніданку і полудня (особливо для дітей). Вміст кальцію одній порції таких ватрушок (завдяки наявності великої кількості сиру в складі) покриває необхідну денну норму людини.
Швидка королевська ватрушка з сиром
За рівнем складності приготування королевська ватрушка є досить простою. При відповідному оформленні цієї страви, його можна віднести не тільки до домашньої кухні, але і до презентаційному ресторанного рівня.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно (в/з, цільнозернові) – 280 м;
- Масло вершкове (спред) – 120 г;
- Цукор-пісок – 120 г;
- Сіль кам’яна – 1/2 ч. л.;
- Сік лимона – 2 ч. л.;
- Сода (амоній) – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- Сир нежирний – 340 г;
- Яйце велике (від 60 м) – 2 шт;
- Цукор – 100 г;
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Готуємо начинку, змішуючи сир з цукром, яйцями і ванільним цукром.
- Займаємося тестом: просіваємо борошно, додаємо цукор, розтоплене (або порізане шматочками) вершкове масло, сіль і соду, гасячи її свіжовіджатим соком. При перемішуванні вийде розсипчасте тісто.
- У ретельно змащену маслом форму необхідно викласти більшу частину тіста.
- Слідом вирівнюємо шар начинки з сиру.
- Закриваємо зверху рештою тестом.
- Випікаємо ватрушку при температурі близько 190-200 градусів. Оптимальний час: 30-35 хвилин.
- Після охолодження нарізаємо королівську ватрушку на порційні шматки.