Сирний пиріг

Сирний пиріг – дуже швидка і проста домашня випічка, яку можна подати і до чаю, і до салату, і до супу і навіть до будь-якої м’ясної страви замість хліба та коржів. Щоб знайти свій ідеальний рецепт, можна експериментувати з начинкою для пирога на свій розсуд. Благо, різновидів сиру вистачить кожному гурману, щоб підібрати ідеальне поєднання.
Тісто для сирного пирога найчастіше використовують листкове. Його можна приготувати самостійно з борошна, яєць і маргарину. При цьому можна полегшити собі завдання і купити вже готовий пласт супермаркеті. І ця маленька хитрість – ще далеко не межа в прагненні спростити блюдо. Кулінари замість тіста і зовсім використовують простий вірменський лаваш. Його шарувата структура дозволяє домогтися схожого вигляду і смаку традиційного сирного пирога.
Багато в чому відповідає за смак начинка для сирного пирога. У неї можна додавати бринза, адигейський сир, будь-які сорти твердого або плавленого сиру, сир і пр. Щоб начинка не вийшла сухою, її часто доповнюють сметаною, кефіром і яйцями. Також для різноманітності можна змішати сир з зеленню, часником, цибулею і м’ясними інгредієнтами.
Пиріг готують в мультиварці або в духовці, використовуючи глибокі форми для випічки. Страва буде смачним і в гарячому, і в холодному вигляді. Можна подати його цілісним або ж відразу нарізати на порційні шматочки. Додатково прикрашати сирний пиріг не обов’язково.