Шарлотка з бананами

Шарлотка з бананами – це простий фруктовий пиріг на основі бісквітного тіста, з яким впорається навіть школяр! Приголомшливий аромат і смак цих ласощів не залишить байдужим жодного ласуна. Особливо радує діток, при цьому ще і стає корисним аналогом інших солодощів.
Тісто для шарлотки з бананами готуватися дуже швидко, буквально в два етапи. Перший з них –це з’єднання яєць і цукру. Їх добре збивають міксером до пишної піни. При цьому іноді білки і жовтки збивають окремо, щоб отримати ще більше повітряний пиріг. Далі ж просто додається борошно і замішують рідке тісто. З ним дуже легко управлятися, адже досить просто акуратно перелити вміст миски в мультиварку або форму для випічки, щоб отримати гарний однорідний корж.
Банани в шарлотку найчастіше додають зверху, тобто вони прикрашають собою верхівку пирога. Тим не менш, в процесі випікання вони, навпаки, повинні виявитися знизу. А ось після приготування шарлотку перевертають фруктами назовні. Разом з бананами можна додати в блюдо, ківі, яблука, груші, цитрусові, будь-які ягоди, горіхи тощо
Для більш насиченого аромату в тісто для шарлотки або ж самим бананам додають ваніль, корицю, цедру лимона або апельсина, мед тощо Перед подачею на стіл пирога дають охолонути прямо у формі або в чашу мультиварки, потім акуратно перевертають її догори дном і розрізають на порційні шматочки.