Пісочний пиріг з сиром

Пісочний пиріг з сиром – це ситний і корисний десерт. Можна спекти його в мультиварці або в духовці, експериментуючи і з начинкою, і з оформленням. Пісочне тісто також можна приготувати по-різному, дотримуючись лише основні принципи. Воно виходить солодким і повітряним, з ним легко і приємно працювати.
Пісочне тісто для пирога з сиром – це суміш вершкового масла з пшеничного борошном, яйцями і цукром. Також нерідко замінюють масло маргарином або спредом. Смак і консистенція тіста від цього практично не змінюється. Також можна додати соду або розпушувач для пухкої випічки і трохи ванілі для пряного аромату. Існує рецепт пісного пісочного тіста, коли тваринні жири замінюють рослинним маслом і виключають зі складу яйця.
Пісочний пиріг з сиром вийде сухуватим, якщо начинку додати в чистому вигляді. Щоб зробити її соковитою, додають до сиру сметану, яйця, масло, вершки та ін. Можна кардинально поміняти смак пирога, якщо доповнити начинку ягодами, фруктами, джемом або варенням. Також відмінно підійде курага, цукати, родзинки, згущене молоко.
Перед тим як готувати пиріг з сиром, пісочне тісто ненадовго залишають у холодильнику. Так воно перестає бути липким, дуже легко розподіляється за формою дека навіть без використання качалки! Можна зробити повністю закритий пиріг або ж тертий. Крім того, поверх начинки часто викладають візерунки з пісочного тіста. Відкриті пироги з сиром також користуються популярністю у кулінарів і ласунів.
Пісочний пиріг з сиром остуджують перед подачею. Деяким він подобається в теплому вигляді, інші ж воліють холодний десерт. Обов’язково потрібно доповнити ласощі чашкою чаю.