Морквяний пиріг

Морквяний пиріг містить у собі безліч вітамінів і корисних речовин, але при цьому є дуже смачним і ситним блюдом, яке до вподоби навіть вибагливим дітям. Одна з переваг такого частування в тому, що його можна зробити як солодких, так і солоним. Для цього достатньо лише трохи змінити склад, і нова кулінарна ідея легко втілиться в життя.
Таку випічку можна приготувати по-різному. Найпопулярніший спосіб – це цілісний пиріг, в якому всі інгредієнти перемішуються з рідким тістом. У цьому випадку морква також є частиною тіста. Також існують варіанти, де готується листкова або дріжджова опара. Її викладають на деко, а зверху засипають начинку з моркви та інших продуктів з рецепту.
Якщо говорити про морквяному пирозі, як про десерт, то у нього обов’язково потрібно додати цукор і корицю. Урізноманітнити склад можна різними фруктами, сухофруктами і горіхами. Готовий солодкий пиріг покривають глазур’ю, згущеним молоком або шоколадом. При цьому він легко перетворюється в торт, якщо розділити його на кілька коржів і змастити їх улюбленим кремом або варенням.
Щоб уявити морквяний пиріг в якості другої страви, тісто і начинку можна приправити будь-якими спеціями за смаком. Разом з морквою кладуть різні овочі, м’ясо, гриби, сир тощо
Будь морквяний пиріг відмінно поєднується зі сметаною і соусами на її основі. Подавати страву краще охолодженим.