Ліниві вареники

Ліниві вареники – ідеальний компроміс для тих, хто любить смак цієї страви, але зовсім не хоче витрачати час на ліпку. Всі рецепти дуже прості і швидкі, так що впоратися з ними може навіть початківець кулінар. До того ж, готувати вареники дуже подобається маленьким дітям, які з радістю допомагають батькам у цій справі.
Ліниві вареники можуть бути як приємними, так і солоними. Основні начинки – це сир, капуста, вишня і картоплю. У солодкі також можна додати манку або родзинки, а солоні – цибуля, зелень або твердий сир. Можна приготувати і прісні вареники, які стануть основою для різних соусів.
Існує кілька варіантів, як зробити вареники. Найпоширеніший передбачає формування з тіста невеликих ковбасок. Їх необхідно нарізати на порційні шматочки і варити в киплячій воді. Також можна вирізати кружечки з тіста, як для звичайних вареників, а потім просто зварити їх, не слепляя краю. Для дієтичного страви використовують паро – або мультиварку. Одним з головних переваг цієї страви є те, що можна заготовити його наперед, заморозивши вареники в морозилці.
Готові вареники промивають під холодною водою, змащують вершковим маслом, додають до них піджарку і приправи. В якості соусу можна використовувати сметану, йогурти, мед, джем або варення, вершки і ін Страву краще всього підходить для сніданку.

Ліниві вареники з сиром без яєць

Фото ледачих вареників з сиром без яєць

Оскільки сир і так містить достатньо білка, а додатковим зв’язуючим компонентом виступає ще й борошно, яйця в цьому рецепті зовсім не знадобляться. Це не тільки дозволить знизити калорійність страви, але і зробить його більш легким для шлунка. В рецепт не входить цукор, тому необхідно подавати вареники з варенням, джемом або медом.
Інгредієнти:

  • 700 г сиру;
  • 200 г борошна;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1,5 л води.

Спосіб приготування:

  • Воду залити в каструлю, довести до кипіння, посолити.
  • Змішати сир і борошно, замісити тісто.
  • Тісто скатати в довгу ковбаску, шириною не більше 2,5 див
  • Засипати вареники в каструлю з киплячою водою, варити 4-5 хвилин.

Смачні ліниві вареники з картоплею

Фото смачних ледачих вареників з картоплею

Пюре для приготування цієї страви можна взяти вже готове, яке, наприклад, залишилося після вечері. Якщо ж такого немає, достатньо просто відварити картоплю і потовкти його з вершковим маслом і сіллю. Цей рецепт відрізняється від інших незвичайної круглої формою вареників. При бажанні в тісто можна додати зелень.
Інгредієнти:

  • 500 г картопляного пюре;
  • 100 г борошна;
  • 1 яйце;
  • ¼ Цибулини;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Борошно просіяти в глибоку миску, додати яйце і сіль.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити до золотистого кольору.
  • Висипати цибулю в миску з борошном, додати пюре, замісити тісто.
  • Розкачати тісто в пласт товщиною 3 див.
  • З допомогою невеликого стаканчика порізати тісто на однакові кружечки.
  • Закип’ятити воду, посолити і засипати вареники.
  • Варити приблизно 10 хвилин, потім злити воду і додати вершкове масло.

Ліниві вареники з манкою в мультиварці

Фото ледачих вареників з манкою в мультиварці

За допомогою спеціальної насадки для приготування на пару, вареники в мультиварці виходять дуже ніжними і корисними. Таке блюдо можна зробити навіть для самих маленьких членів сім’ї, не соромлячись долучати їх і до самого процесу приготування.
Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 4 ст. л. манної крупи;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 8 ст. л. борошна.

Спосіб приготування:

  • Сир викласти в тарілочку з високими бортиками, розім’яти виделкою.
  • Додати до сиру яйця, цукор, борошно і манну крупу.
  • Замісити тісто і розділити його на 4 частини.
  • З кожної частини скачати ковбаску і нарізати на порційні шматочки.
  • У каструльку мультиварки залити 3 мірні склянки води, встановити насадку для приготування на пару.
  • Викласти вареники в один шар, закрити кришку.
  • Включити режим «Приготування на пару» і встановити таймер на 13 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати ліниві вареники. Приємного апетиту!
Ліниві вареники – дуже популярне блюдо для домашнього приготування. Готуються вони буквально за лічені хвилини, не вимагаючи особливих кулінарних хитрощів. Кілька порад, як приготувати ліниві вареники, допоможуть зробити їх ще смачніше і корисніше:

  • Сир для вареників не повинен бути занадто сухим;
  • Нарізати тісто потрібно різкими рухами, щоб у вареників були рівні краї;
  • Коли вареники спливуть на поверхню, їх потрібно проварити ще 1-2 хвилини, потім дістати шумівкою;
  • Щоб вареники не злиплися, перед тим, як готувати, воду необхідно трохи посолити. Це стосується, в тому числі і солодкого страви;
  • Щоб вареники з картоплею були більш ніжними, пюре рекомендується подрібнювати з допомогою блендера, міксера або м’ясорубки;
  • Борошно в тісто краще додавати поступово, щоб вийшло еластичне, але не дуже круте тісто.