Ліниві вареники

Ліниві вареники – ідеальний компроміс для тих, хто любить смак цієї страви, але зовсім не хоче витрачати час на ліпку. Всі рецепти дуже прості і швидкі, так що впоратися з ними може навіть початківець кулінар. До того ж, готувати вареники дуже подобається маленьким дітям, які з радістю допомагають батькам у цій справі.
Ліниві вареники можуть бути як приємними, так і солоними. Основні начинки – це сир, капуста, вишня і картоплю. У солодкі також можна додати манку або родзинки, а солоні – цибуля, зелень або твердий сир. Можна приготувати і прісні вареники, які стануть основою для різних соусів.
Існує кілька варіантів, як зробити вареники. Найпоширеніший передбачає формування з тіста невеликих ковбасок. Їх необхідно нарізати на порційні шматочки і варити в киплячій воді. Також можна вирізати кружечки з тіста, як для звичайних вареників, а потім просто зварити їх, не слепляя краю. Для дієтичного страви використовують паро – або мультиварку. Одним з головних переваг цієї страви є те, що можна заготовити його наперед, заморозивши вареники в морозилці.
Готові вареники промивають під холодною водою, змащують вершковим маслом, додають до них піджарку і приправи. В якості соусу можна використовувати сметану, йогурти, мед, джем або варення, вершки і ін Страву краще всього підходить для сніданку.