Пиріг з дріжджового тіста

Пиріг з дріжджового тіста – страва всіма улюблене, і відповідне
на всі випадки життя. Така випічка може бути і солодкою, і солоною. Пироги на
дріжджах з різними начинками печуть у всіх країнах світу, як у ресторанах, так
і на домашніх кухнях.
Тісто готується на сухих або свіжих дріжджах. На сьогоднішній
день найчастіше використовують саме сухі. Їх легко знайти в будь-якому продуктовому
магазині в порційних пакетиках. Час бродіння у них зазвичай різне. Для
деяких достатньо й півгодини, іншим же необхідно настоятися 2-3 години. Розводять
дріжджі в теплому молоці або воді.
Інші інгредієнти тесту досить стандартні: борошно,
яйця, сіль і цукор. При цьому цукру зазвичай кладуть більше, ніж солі, незалежно
від призначення тесту. Для більш ніжної консистенції, до складу можна додати
розтоплене вершкове масло або маргарин.
Найпопулярнішими пирогами на дріжджовому тесті можна сміливо
назвати м’ясні. Їх готують і з фаршем, і з філе. М’ясо можна вибрати за смаком,
обов’язково додавши цибулю. Також в начинку можна покласти картоплю, гриби, овочі
і т. д.
Рибні пироги трохи менш популярні, але на смакових якостях
це анітрохи не позначається. Дуже швидко вони готуються, якщо використовувати консерви,
але можна вибрати і філе. Позбутися від рибного запаху зазвичай допомагає лимонний
сік.
Солодкі дріжджові пироги готуються дуже просто. У них
кладуть свіжі ягоди та фрукти, сухофрукти, варення і джеми тощо Для аромату в
тісто можна додати цедру лимона, ваніль і корицю.