Яблучна шарлотка

Шарлотка з яблуками – це пиріг з багатою історією, який у підсумку став улюбленою стравою у багатьох європейський країнах. Спочатку його приготування займало досить багато часу і складалося з кількох складних процесів. Тепер же спрощений варіант шарлотки готується за лічені хвилини, так що всі рецепти під силу навіть початківцям кулінарам.
Для шарлотки готують рідке тісто начебто бісквіта, в яке входять яйця, цукор і борошно. Щоб пиріг був більш пишним, іноді додають гашене соду або розпушувач. Для аромату використовують ванілін і корицю.
Яблука для шарлотки можуть бути будь-якими. Якщо під рукою виявилися занадто кислі фрукти, достатньо просто збільшити кількість цукру в складі тесту. Крім яблук, у начинку кладуть сухофрукти, особливо родзинки і курагу, горіхи, ягоди та ін.
Зробити такий десерт можна в духовій шафі, або в мультиварці. При цьому не слід використовувати занадто високу температуру для випічки, а форму необхідно брати тільки з високими бортами. Час приготування коливається від 45 хвилин до 1 години, в залежності від кількості тесту.
Прикрасити пиріг можна ще під час приготування, виклавши з яблук який-небудь гарний орнамент. Після цього потрібно акуратно залити фрукти тестом. Коли пиріг підніметься, візерунок буде видно. Готову шарлотку посипають цукровою пудрою і подають до столу охолодженої.