Пишна шарлотка

Пишна шарлотка легко вийде навіть у недосвідченої господині. Багато хто починає своє знайомство з приготуванням випічки саме з цього пирога. Для нього потрібно мінімум інгредієнтів і кулінарних вмінь, але при цьому страва завжди виходить смачним і радує око своїм апетитним виглядом.
Традиційно шарлотку готують з бісквітним тістом. До його складу входять тільки яйця, борошно і цукор. Щоб домогтися пишності в цьому випадку, доводиться приділяти особливу увагу процесу збивання інгредієнтів. На щастя, сучасних господинь виручає міксер або блендер, так що процес не здасться особливо складним. При цьому досвідчені кулінари рекомендують окремо збивати жовтки і білки для отримання повітряного пирога.
Ще один поширений спосіб приготування шарлотки ґрунтується на додаванні в тісто кефіру або сметани. Ці продукти допомагають пирогу піднятися, особливо якщо до складу також входить сода. Смакові якості шарлотки трохи змінюються з-за таких нововведень, але це анітрохи не псує страву, а просто надає йому нові відтінки.
Класичної начинкою для шарлотки вважаються яблука, і вони дійсно найкраще підходять для цього пирога. Тим не менш завжди можна урізноманітнити блюдо додаванням груш, слив, ягід, горіхів та ін. Головне красиво викласти фруктами верхівку пирога, щоб він виглядав презентабельно під час подачі.
Готується шарлотка дуже швидко, що й підкуповує багатьох кулінарів. При цьому не потрібно ні вимішувати тісто, ні чекати, поки воно підніметься або охолоне до потрібної температури. Досить змішати всі інгредієнти і тут же відправити пиріг в духовку.