Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково

Компот з агрусу з лимонною кислотою «Мохіто»

Лимонна кислота – це дуже доступний інгредієнт, вона іноді додається в компоти, тому що є прекрасним консервантом, а також надає їм легкий цитрусовий присмак. В даному варіанті компоту лимонна кислота замінює собою натуральний лимон і відмінно поєднується з м’ятою і аґрусом. Рецепт на 1 банку об’ємом три літри.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 3 ст.
  • Цукор – 1,5-2 ст.
  • Гілочки м’яти – 2-3 шт.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода – скільки увійде в банку.

Процес приготування:

  • В чисті простерилізовані банки викладіть аґрус, який ви вже повинні були перебрати від сміття, промити і обсушити на ситі.
  • Додайте цукор, лимонну кислоту і свіжу зелень м’яти (можна і мелісу).
  • Залийте банки окропом, нехай постоять не менше 20-25 хвилин.
  • Потім сироп злити в каструлю, закип’ятити, поверніть в банки.
  • Щільно загорніть (або загвинтіть) банки на зиму, переверніть догори дном, укутайте чим-то теплою і дайте їм повністю охолонути.
  • Зберігайте мохіто в прохолодному приміщенні, перед вживанням розводьте за смаком питною водою і додайте лід.
  • Приємного апетиту!