Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково
Компот з агрусу з лимонною кислотою «Мохіто»
Лимонна кислота – це дуже доступний інгредієнт, вона іноді додається в компоти, тому що є прекрасним консервантом, а також надає їм легкий цитрусовий присмак. В даному варіанті компоту лимонна кислота замінює собою натуральний лимон і відмінно поєднується з м’ятою і аґрусом. Рецепт на 1 банку об’ємом три літри.
Інгредієнти:
Аґрус – 3 ст.
Цукор – 1,5-2 ст.
Гілочки м’яти – 2-3 шт.
Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
В чисті простерилізовані банки викладіть аґрус, який ви вже повинні були перебрати від сміття, промити і обсушити на ситі.
Додайте цукор, лимонну кислоту і свіжу зелень м’яти (можна і мелісу).
Залийте банки окропом, нехай постоять не менше 20-25 хвилин.
Потім сироп злити в каструлю, закип’ятити, поверніть в банки.
Щільно загорніть (або загвинтіть) банки на зиму, переверніть догори дном, укутайте чим-то теплою і дайте їм повністю охолонути.
Зберігайте мохіто в прохолодному приміщенні, перед вживанням розводьте за смаком питною водою і додайте лід.