Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково
Як приготувати мохіто з агрусу з апельсином з м’ятою?
Дуже смачний мохіто може вийти, якщо замінити лимон апельсином, а замість зеленого агрусу додати червоний, який набагато солодший. До речі, якщо вам не подобається м’ята або меліса, не обов’язково додавати в компот разом, досить додати яку-небудь одну з цих запашних пряних трав. Рецепт на 1 трилітрову банку.
Інгредієнти:
Аґрус – 2-3 ст.
Цукор – 1,5-2 ст.
Апельсини – 1 шт.
М’ята – 2-3 гілочки.
Меліса – 1-2 гілочки.
Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Банки і кришки промийте, стерилізуйте.
Агрус очистіть від сміття, потім ягоди промийте, дайте воді стекти через друшляк.
Викладіть аґрус в банки (іноді агрус пару хвилин бланшують в окропі, а потім викладають в банки, але цього можна і не робити).
Апельсин добре промийте, наріжте на половинки гуртків, видаліть насіння і зніміть шкірку, якщо побоюєтеся, що з-за неї компот стане гірким.
У банки з аґрусом насипте цукор, покладіть нарізаний апельсин.
Зверху викладіть промиту і ошпарену окропом м’яту і мелісу.
Залийте окропом банки доверху, дайте настоятися не менше 15-25 хвилин.
Потім сироп з банок вилийте в каструлю, закип’ятити і поверніть в банки.
Банки Закупорьте наглухо кришками, щоб простояли не один місяць і не вибухнули.
Переверніть гарячі банки на кришки, які щільно закутайте чимось теплим і дайте їм повністю охолонути, а потім виносьте компот на тривале зберігання в прохолодне приміщення.