Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково

Зимовий компот мохіто з зеленого агрусу

Мохіто з зеленого агрусу вийде у будь-якого, тому що якихось особливих зусиль або вмінь для приготування цього смачного і популярного компоту не потрібно. Коли будете відкривати банку з мохіто, розводьте його кип’яченою водою за смаком і доповнюйте колотим льодом. Рецепт на 1 трилітрову банку.

Інгредієнти:

  • Зелений аґрус – 3 ст.
  • Цукор – 2 ст.
  • Окріп – скільки увійде в банку.
  • М’ята, меліса – пучок.

Процес приготування:

  • Ягоди агрусу добре переберіть від сміття, промийте в проточній воді, обсушити, відкинувши на друшляк.
  • Заздалегідь стерилізуйте банки і кришки.
  • Засипте аґрус в банки до середини, зверху засипте цукром.
  • Додайте в мохіто пучок вимитої м’яти і меліси (або якусь одну з цих трав).
  • Залийте до верху банки окропом, щоб ягоди настоялися, а цукор розчинився.
  • Через 20 хвилин сироп з банок вилийте в каструлю, доведіть до кипіння, прокип’ятити кілька хвилин і залийте назад у банки.
  • Тепер залишилося закатати банки за допомогою спеціального ключа кришками (або загорнути загвинчуються кришками).
  • Банки переверніть на кришки, тепло укутайте і дайте повністю охолонути.
  • Потім виносьте компот на зберігання в темне і прохолодне приміщення.
  • Приємного апетиту!