Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково
Зимовий компот мохіто з зеленого агрусу
Мохіто з зеленого агрусу вийде у будь-якого, тому що якихось особливих зусиль або вмінь для приготування цього смачного і популярного компоту не потрібно. Коли будете відкривати банку з мохіто, розводьте його кип’яченою водою за смаком і доповнюйте колотим льодом. Рецепт на 1 трилітрову банку.
Інгредієнти:
Зелений аґрус – 3 ст.
Цукор – 2 ст.
Окріп – скільки увійде в банку.
М’ята, меліса – пучок.
Процес приготування:
Ягоди агрусу добре переберіть від сміття, промийте в проточній воді, обсушити, відкинувши на друшляк.
Заздалегідь стерилізуйте банки і кришки.
Засипте аґрус в банки до середини, зверху засипте цукром.
Додайте в мохіто пучок вимитої м’яти і меліси (або якусь одну з цих трав).
Залийте до верху банки окропом, щоб ягоди настоялися, а цукор розчинився.
Через 20 хвилин сироп з банок вилийте в каструлю, доведіть до кипіння, прокип’ятити кілька хвилин і залийте назад у банки.
Тепер залишилося закатати банки за допомогою спеціального ключа кришками (або загорнути загвинчуються кришками).
Банки переверніть на кришки, тепло укутайте і дайте повністю охолонути.
Потім виносьте компот на зберігання в темне і прохолодне приміщення.