Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт мохіто з агрусу з лаймом

На Кубі в коктейль мохіто неодмінно додають освіжаючий цитрусовий фрукт лайм, благо, що там він росте в достатку. У нас лайм купити не так легко, як лимон, однак, якщо зможете його знайти, то обов’язково додайте в компот з аґрусом і м’ятою, щоб максимально наблизити свій домашній напій до оригінального коктейлю мохіто. Рецепт на 1 трилітрову банку.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 3-4ст.
  • Лайм – 0,5-1 ш.
  • Цукор – 2 ст.
  • М’ята – 3 гілочки.
  • Вода – скільки увійде в банку.

Процес приготування:

  • Тару для компоту добре промийте і стерилізуйте над парою або в духовці, кришки прокип’ятіть.
  • Ягоди, очищені від сміття, переберіть, промийте, засипте в банки.
  • На ягоди всипте цукор, викладіть чисту м’яту.
  • Закип’ятіть воду, залийте в банки до верху.
  • Дайте компоту постояти, щоб ягоди пропарились.
  • Через 20-25 хвилин злийте сироп з банок, закип’ятіть, залийте назад у банки.
  • Загорніть банки на зиму, переверніть догори дном і дайте їм охолонути, обгорнувши чимось теплим.
  • Зберігайте компот в прохолодному, темному приміщенні.
  • Приємного апетиту!