Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково
Дуже смачний компот мохіто з червоного агрусу
Червоний аґрус – це просто ідеальна ягода для будь-якого компоту, тому що вона набагато солодше, ніж зелений аґрус. Приготуйте мохіто з різним аґрусом, щоб зробити свій висновок, який же компот вам сподобається більше. Рецепт мохіто на 1 банку ємністю в три літри.
Інгредієнти:
Агрус червоний – 2,5-3 ст.
Лимон або лайм – 1 шт.
Цукровий пісок – 1 ст.
Вода – скільки увійде в банку.
М’ята – 2-3 гілочки.
Процес приготування:
Агрус почистіть від сміття, промийте, відцідіть через друшляк.
Банки і кришки промийте і стерилізуйте (кришки прокип’ятіть 5 хвилин).
Агрус потрібно всипати у банки, зверху викласти лайм або лимон, нарізаний на скибочки або на гуртки, видаливши кісточки.
Всипте в банку цукор.
Зверху викладіть чисті гілочки м’яти і меліси будь-якого сорту.
Залийте банки окропом, доливаючи до верху.
Дайте банкам постояти 15 хвилин, злийте сироп в каструлю, закип’ятити, знову залийте в банки.
Загорніть банки на зиму, переверніть догори дном, укутайте теплим пледом і дайте їм охолонути.
Зберігайте у погребі, коморі або в будь-якому прохолодному, темному приміщенні мохіто з аґрусом, заготовленою на зиму.