Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування мохіто з агрусу з лимоном

Лимон додасть мохіто з аґрусом цитрусову кислинку і приємний, ніжно-жовтий відтінок, а в результаті у вас вийде дуже смачний освіжаючий фруктово-ягідний напій з присмаком м’яти і меліси. Рецепт дається на одну трилітрову банку.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 2,5-3 ст.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1,5-2 ст.
  • М’ята – 2-3 гілочки.
  • Меліса – 1 гілочка.
  • Окріп – скільки увійде в банку.

Процес приготування:

  • Банки і кришки добре вимийте і стерилізуйте заздалегідь.
  • Ягоди агрусу потрібно перебрати, вимити і відцідити через друшляк від води.
  • Далі агрус засинайте в банки (на одну трилітрову банку потрібно стільки ягід, щоб вони доходили до її середини).
  • Потім в банки висипайте цукор прямо на ягоди.
  • Далі лимон вимити, порізати на кружечки і викладіть в банки. Якщо вам не подобається гірчинка, яку може надати компоту лимонна шкірка, зріжте її. А ось кісточки з лимона потрібно обов’язково видалити.
  • Потім зелену м’яту і мелісу промийте, обдайте окропом, викладіть в банки.
  • Окропом до шийок залийте компот, дайте йому постояти не менше 15-20 хвилин.
  • Вилийте вміст банок в каструлю, закип’ятити і знову залийте в банки.
  • Загорніть компот мохіто на зиму герметично кришками, переверніть банки догори дном.
  • Укутайте банки з мохіто чимось теплим, дайте їм охолонути, а потім зберігайте напій в темному, прохолодному приміщенні.
  • Приємного апетиту!