Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування мохіто з агрусу з лимоном
Лимон додасть мохіто з аґрусом цитрусову кислинку і приємний, ніжно-жовтий відтінок, а в результаті у вас вийде дуже смачний освіжаючий фруктово-ягідний напій з присмаком м’яти і меліси. Рецепт дається на одну трилітрову банку.
Інгредієнти:
Аґрус – 2,5-3 ст.
Лимон – 1 шт.
Цукор – 1,5-2 ст.
М’ята – 2-3 гілочки.
Меліса – 1 гілочка.
Окріп – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Банки і кришки добре вимийте і стерилізуйте заздалегідь.
Ягоди агрусу потрібно перебрати, вимити і відцідити через друшляк від води.
Далі агрус засинайте в банки (на одну трилітрову банку потрібно стільки ягід, щоб вони доходили до її середини).
Потім в банки висипайте цукор прямо на ягоди.
Далі лимон вимити, порізати на кружечки і викладіть в банки. Якщо вам не подобається гірчинка, яку може надати компоту лимонна шкірка, зріжте її. А ось кісточки з лимона потрібно обов’язково видалити.
Потім зелену м’яту і мелісу промийте, обдайте окропом, викладіть в банки.
Окропом до шийок залийте компот, дайте йому постояти не менше 15-20 хвилин.
Вилийте вміст банок в каструлю, закип’ятити і знову залийте в банки.