Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково
Класичні малосольні огірки з помідорами з гарячим розсолом каструлі
Огірки і помідори – ідеальне класичне поєднання для слов’янської людини. Так от, якщо їх разом замалосолить в каструлі гарячим розсолом, вийде так смачно, що за вуха не відтягнеш. А ароматні трави і зелень стануть прекрасним доповненням до такої закуски.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Помідори – 1 кг
Оцет 9 % ‑ 1 ст. л.
Сіль – 2 ст. л.
Кріп – 3 парасольки.
Петрушка – 1 пучок.
Кінза – 1 пучок.
Кріп – 1 пучок.
Перець чилі – 1 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Перець запашний – 3 р.
Лавровий лист – 1 шт.
Часник – 2 шт.
Вода – 1 л.
Процес приготування:
Приготуємо овочі. Вимиємо їх і обсушим на рушник. Далі у огірків обріжемо кінчики, а у помідор плодоніжки. Бажано для такого рецепта брати плоди овочів невеликого розміру, щоб не різати їх на частини. Але і це допустимо.
Зелень ретельно перебираємо і промиваємо під проточною водою. Часник чистимо і розрізаємо зубчик на дві частини. Кількість і склад спецій і зелені можна варіювати в залежності від ваших смакових пристрастей.
Перекладаємо овочі та зелень у каструлю і заливаємо холодною водою склянками, щоб виміряти необхідну кількість води.
В результаті воду зливаємо в іншу каструлю.
Тепер потрібно в першій каструлі розкласти огірки з помідорами пошарово з зеленню і часником. Знизу і зверху овочів повинна бути зелень. На самий верх кладемо лавровий лист.
Воду для маринаду доводимо до кипіння і заливаємо нею нашу заготовку. Через 5 хвилин знову зливаємо рідину в каструлю.
Додаємо сіль і цукор, перець горошком і перець гострий. Доводимо до кипіння і вливаємо оцет.
Гарячим маринадом заливаємо овочі з прянощами. Після повного охолодження відправляємо в холодильник.