Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково
Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом без оцту
Як зрозуміло з назви, в цьому рецепті відсутня оцет. Свіжі овочі разом з ароматною зеленню і спеціями зроблять нашу заготовку і без нього найсмачнішою на звичайному або святкове застілля. Приготуйте пряні огірки таким способом і поділіться з друзями рецептом.
Інгредієнти:
Огірки свіжі – 800 гр.
Лавровий лист – 1-2 шт.;
Часник – 1 головка.
Укропные парасольки – 2-3 шт.
Сіль – 2 ст. л.
Вода – 1,2 л.
Процес приготування:
Приготуємо огірки. Для цього варіанту краще взяти великі або середні плоди. Промиємо їх проточною водою і обріжемо ножем кінчики. Після даємо злегка обсохнути на серветці або рушник.
Для засолювання візьмемо дволітрову каструлю. Вимиємо її і почнемо наповнювати.
На дно розміщуємо часточки половини головки часнику, кроповий парасольку, лавровий лист і 1 столову ложку солі.
Зверху викладаємо огірки рівномірним щільним шаром.
Доповідаємо, що залишилася зелень і спеції.
В чайнику або каструлі доводимо до кипіння воду. Заливаємо крутим окропом наші огірки до повного покриття. Закриваємо кришкою і трохи потрясем для того, щоб повністю розчинилася сіль. Залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Після цього переміщуємо огірки разом з маринадом в 1,5 літрову банку (або іншу зручну ємність) для подальшого зберігання в холодильнику.
Через добу класичні малосольні огірки без оцту готові до вживання. Їх сміливо можна додавати в салат або подавати як самостійну закуску.