Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково

Покроковий рецепт приготування малосольних огірків з оцтом

Огірки, мариновані з оцтом виходять пікантно-кислими на смак. При вживанні вони схожі на огірки з бочки і прекрасно доповнюють закуски під гарячу картоплю.

Інгредієнти:

  • Огірки – 0,5 кг.
  • Рослинна олія (без запаху) – 60 мл
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9 % – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

  • Відбираємо для заготівлі огірки. Нам потрібні приблизно однакові за розміром, невеликі пухирчасті плоди. Промиваємо їх водою і даємо стекти воді. Обрізаємо кінчики з обох сторін. Важливо, щоб огірки не були гіркими, в такому випадку страва буде зіпсовано.
  • Нарізаємо огірки четвертинками в каструлю. Для цього розріжемо огірок впоперек навпіл, а потім кожну половину на 4 частини вздовж.
  • Додаємо до них сіль і цукор. Кількість можете змінювати на свій розсуд.
  • Часник очищаємо і нарізаємо дрібно або тремо на спеціальну терку. Відправляємо в каструлю.
  • Кріп промиваємо і дрібно рубаємо ножем. Слідом додаємо до огірків. Заливаємо оцет.
  • Добре перемішуємо масу великою ложкою.
  • Рослинна олія нагріваємо до гарячого стану. Це зручно зробити в мікрохвильовій печі. Виливаємо його гарячим в каструлю з огірками і зеленню.
  • Після того, як все перемішали, залишаємо остигати. Потім відправляємо на зберігання в холодильник.
  • Смачного частування!