Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково
Покроковий рецепт приготування малосольних огірків з оцтом
Огірки, мариновані з оцтом виходять пікантно-кислими на смак. При вживанні вони схожі на огірки з бочки і прекрасно доповнюють закуски під гарячу картоплю.
Інгредієнти:
Огірки – 0,5 кг.
Рослинна олія (без запаху) – 60 мл
Цукор – 1,5 ст. л.
Оцет 9 % – 1 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Часник – 4 зубчики.
Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
Відбираємо для заготівлі огірки. Нам потрібні приблизно однакові за розміром, невеликі пухирчасті плоди. Промиваємо їх водою і даємо стекти воді. Обрізаємо кінчики з обох сторін. Важливо, щоб огірки не були гіркими, в такому випадку страва буде зіпсовано.
Нарізаємо огірки четвертинками в каструлю. Для цього розріжемо огірок впоперек навпіл, а потім кожну половину на 4 частини вздовж.
Додаємо до них сіль і цукор. Кількість можете змінювати на свій розсуд.
Часник очищаємо і нарізаємо дрібно або тремо на спеціальну терку. Відправляємо в каструлю.
Кріп промиваємо і дрібно рубаємо ножем. Слідом додаємо до огірків. Заливаємо оцет.
Добре перемішуємо масу великою ложкою.
Рослинна олія нагріваємо до гарячого стану. Це зручно зробити в мікрохвильовій печі. Виливаємо його гарячим в каструлю з огірками і зеленню.
Після того, як все перемішали, залишаємо остигати. Потім відправляємо на зберігання в холодильник.