Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково

Дуже смачні огірки в каструлі з хріном

У цьому рецепті будемо додавати корінь і листя хріну. Огірки за таким рецептом виходять хрусткими, необхідної гостроти. Ні в якому разі не беріть для цього рецепта гладкі сорту, підійдуть тільки пухирчасті.

Інгредієнти:

  • Огірки – 600 гр.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Кухонна сіль велика – 20 р.
  • Кріп – 3 парасольки.
  • Чорна смородина – 6 листків.
  • Часник молодий – 2 зубчики.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

  • Відбираємо цілі стиглі огірки. Промиваємо їх і обрізаємо кінці. Беріть для засолювання тільки молоді й міцні екземпляри з пухирцями. Можете зробити у кожного огірка надріз посередині для того, щоб вони швидше просолились.
  • Чистимо корінь хрону, промиваємо та нарізаємо шматочками.
  • Листя хрону ділимо на кілька рівних частин.
  • Всю зелень промиваємо й обсушуємо на друшляку.
  • Зубчики часнику очищаємо від шкірки і нарізаємо пластинками.
  • Гілки кропу, листя смородини, часник, листя і корінь хрону викладаємо на дно каструлі.
  • Огірки розміщуємо шаром зверху.
  • На огірки кладемо ще листочок хрону і гілочку кропу.
  • Приготуємо в окремій ємності розсіл. Для цього у воду додаємо сіль і доводимо до кипіння.
  • Заливаємо киплячим маринадом огірки з хріном, до тих пір, поки верхній лист не сховається під водою.
  • Накриваємо каструлю з заготівлею кришкою.
  • Залишаємо на півдоби при кімнатній температурі, періодично струшуючи каструлю.
  • Зберігати малосольні огірки з хроном в каструлі можна не більше 7 днів в холодильнику.