Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково
Дуже смачні огірки в каструлі з хріном
У цьому рецепті будемо додавати корінь і листя хріну. Огірки за таким рецептом виходять хрусткими, необхідної гостроти. Ні в якому разі не беріть для цього рецепта гладкі сорту, підійдуть тільки пухирчасті.
Інгредієнти:
Огірки – 600 гр.
Корінь хрону – 1 шт.
Кухонна сіль велика – 20 р.
Кріп – 3 парасольки.
Чорна смородина – 6 листків.
Часник молодий – 2 зубчики.
Листя хрону – 2 шт.
Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
Відбираємо цілі стиглі огірки. Промиваємо їх і обрізаємо кінці. Беріть для засолювання тільки молоді й міцні екземпляри з пухирцями. Можете зробити у кожного огірка надріз посередині для того, щоб вони швидше просолились.
Чистимо корінь хрону, промиваємо та нарізаємо шматочками.
Листя хрону ділимо на кілька рівних частин.
Всю зелень промиваємо й обсушуємо на друшляку.
Зубчики часнику очищаємо від шкірки і нарізаємо пластинками.
Гілки кропу, листя смородини, часник, листя і корінь хрону викладаємо на дно каструлі.
Огірки розміщуємо шаром зверху.
На огірки кладемо ще листочок хрону і гілочку кропу.
Приготуємо в окремій ємності розсіл. Для цього у воду додаємо сіль і доводимо до кипіння.
Заливаємо киплячим маринадом огірки з хріном, до тих пір, поки верхній лист не сховається під водою.
Накриваємо каструлю з заготівлею кришкою.
Залишаємо на півдоби при кімнатній температурі, періодично струшуючи каструлю.
Зберігати малосольні огірки з хроном в каструлі можна не більше 7 днів в холодильнику.