Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково

Хрусткі малосольні огірки в гарячій воді

На відміну від класичного рецепту в цьому варіанті ми додаємо листя смородини. В купе з гарячим розсолом вона зробить наші малосольні огірки не тільки смачні, але і хрусткими. Кількість спецій можна регулювати по своєму смаку.

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 ст. л.
  • Смородини листя – 7 шт.
  • Огірки – 1,2 кг.
  • Чорний перець – 5 горошин.
  • Зелень кропу – 1 пучок.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вишні листя – 6 шт.
  • Сіль велика – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Вибираємо невеликі свіжі огірки, промиваємо їх і обрізаємо кінчики та хвостики.
  • Необхідну зелень очищаємо і промиваємо.
  • У каструлю викладаємо огірки зі спеціями. Краще чергувати шари, в цьому випадку огірки вийдуть ароматними та смачними. Так, на шар з огірками викладаємо горошини чорного перцю з подрібненим часником та іншою зеленню. Після – шар огірків і так далі.
  • Розсіл приготуємо з цукрового піску, крупної солі та води. Як тільки сіль з цукром розчиняться в киплячій воді, знімаємо з вогню. У гарячому вигляді заливаємо їм наші огірки до покриття.
  • У такому вигляді залишаємо огірки маринуватися на кілька годин, до тих пір, поки розсіл не охолоне до кімнатної температури.
  • Після цього відправляємо заготівлю зберігатися в холодильник. Після закінчення однієї доби продукт готовий до вживання.