Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково
Хрусткі малосольні огірки в гарячій воді
На відміну від класичного рецепту в цьому варіанті ми додаємо листя смородини. В купе з гарячим розсолом вона зробить наші малосольні огірки не тільки смачні, але і хрусткими. Кількість спецій можна регулювати по своєму смаку.
Інгредієнти:
Цукор – 1 ст. л.
Смородини листя – 7 шт.
Огірки – 1,2 кг.
Чорний перець – 5 горошин.
Зелень кропу – 1 пучок.
Листя хрону – 2 шт.
Часник – 3 зубчики.
Вишні листя – 6 шт.
Сіль велика – 1 ст. л.
Процес приготування:
Вибираємо невеликі свіжі огірки, промиваємо їх і обрізаємо кінчики та хвостики.
Необхідну зелень очищаємо і промиваємо.
У каструлю викладаємо огірки зі спеціями. Краще чергувати шари, в цьому випадку огірки вийдуть ароматними та смачними. Так, на шар з огірками викладаємо горошини чорного перцю з подрібненим часником та іншою зеленню. Після – шар огірків і так далі.
Розсіл приготуємо з цукрового піску, крупної солі та води. Як тільки сіль з цукром розчиняться в киплячій воді, знімаємо з вогню. У гарячому вигляді заливаємо їм наші огірки до покриття.
У такому вигляді залишаємо огірки маринуватися на кілька годин, до тих пір, поки розсіл не охолоне до кімнатної температури.
Після цього відправляємо заготівлю зберігатися в холодильник. Після закінчення однієї доби продукт готовий до вживання.