Класичні малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – 7 рецептів приготування в гарячій воді з фото покроково
Ароматні малосольні огірки в каструлі з часником і зеленню
У цьому рецепті акцент робиться на молодий ароматний часник і не менш ароматну зелень. У сезон огірків і того й іншого з лишком вистачає на грядках або на прилавках магазинів. Завдяки такому смакової поєднанню, огірочки вийдуть на славу у будь-якої господині.
Інгредієнти:
Перець гострий червоний – 1 шт.
Листя вишні – 6 шт.
Петрушка свіжа – 1 пучок.
Кріп свіжий – 1 пучок.
Огірки свіжі – 1,7 кг
Сіль їдальня – 1 ст. л.
Часник молодий – 6 зубчиків.
Лавровий лист – 3 шт.
Цукровий пісок – 1 ст. л.
Листя хрону – 2 шт.
Вода очищена – 1,8 літра.
Процес приготування:
Свіжі огірки промиваємо і обрізаємо кінчики з двох сторін.
Всю зелень (листя, пучки) також промиваємо від сміття під проточною водою. Даємо стекти зайвій воді.
У каструлю об’ємом 2 літри викладаємо овочі з зеленню і часником. Останній необхідно почистити і дрібно порубати кубиками, щоб він пустив сік. Подрібнювати також потрібно і пекучий перець.
Приготуємо розсіл. Для цього візьмемо каструлю наллємо туди воду. Додаємо туди лавровий лист, сіль та цукровий пісок. Ставимо на вогонь і після закипання через пару хвилин знімаємо з вогню.
Гарячим розсолом заливаємо овочі з зеленню, перцем і часником. Залишаємо огірки малосолиться на один день. Після цього можна вживати їх у їжу, продовжуючи зберігати в холодильнику.