Кабачки на зиму

Мариновані кабачки тещин язик на зиму

Назва говорить сама за себе – такі кабачки просто зобов’язані бути максимально гострими! Якщо такі пікантні ласощі вам не до смаку, то краще скористатися іншим рецептом. Для цього ж частування краще вибрати молоді та щільні кабачки, бажано, без насіння.
Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 5 болгарських перців;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка оцту;
  • 250 мл рослинного масла;
  • 1 головка часнику;
  • 2 гострих перцю;
  • 1 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Кабачки почистити, нарізати соломкою.
  • Помідори, гострий і болгарський перець пропустити через м’ясорубку.
  • Отриману масу поставити на вогонь і закип’ятити.
  • Додати кабачки, рослинне масло, сіль і цукор, перемішати.
  • Часто помішуючи, прокип’ятити кабачки з овочами 30 хвилин.
  • У каструлю додати оцет і подрібнений часник, кип’ятити ще 5 хвилин.
  • Перелити масу в банки, закатати їх кришками, укутати ковдрою.

Тепер ви знаєте, як готувати кабачків на зиму. Приємного апетиту!
Кабачки на зиму – це відразу кілька смачних і корисних страв, які прикрасять собою будь-яку трапезу. Можна відразу заготовити це ласощі з запасом, щоб не ламати собі голову, чим урізноманітнити раціон в зимовий час. Перед тим як приготувати кабачки в перший раз, треба уважно вивчити всі тонкощі цього процесу. Допоможуть розібратися поради від досвідчених кулінарів:

  • Заготівлі з ікрою рекомендується додавати трохи оцту (приблизно за пів-ложки на чашку). Тоді банки можна зберігати при кімнатній температурі;
  • Краще для консервації використовувати молоді кабачки. В цьому випадку не доведеться чистити;
  • Якщо в рецепті слід натерти кабачки, то, навпаки, краще взяти стиглі плоди, інакше насіння молодих кабачків будуть заважати процесу.