Кабачки на зиму

Ікра з кабачків і баклажанів на зиму

Цей рецепт по праву можна вважати універсальним, оскільки пропорції кабачків і баклажанів можна змінювати на свій смак, виводячи вперед той чи інший інгредієнт. Кількість інших складових краще залишити без зміни. При цьому важливо враховувати, що всі овочі в рецепті великого розміру, відповідно, невеликих плодів знадобиться більше.
Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків;
  • 0,5 кг баклажанів;
  • 6 болгарських перців;
  • 4 моркви;
  • 1 кг помідорів;
  • 2 головки часнику;
  • 4 цибулини;
  • 50 г зелені;
  • 2 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 щіпка чорного перцю.

Спосіб приготування:

  • Баклажани нарізати кружечками і засипати сіллю, залишити так на півгодини.
  • Злити воду з баклажанів і ретельно їх промити.
  • Почистити часник, цибулю та моркву, видалити у кабачків, перцю плодоніжки.
  • Прокрутити Через м’ясорубку кабачки, баклажани, помідори і болгарський перець.
  • Отриману масу перелити в каструлю і поставити на невеликий вогонь.
  • Цибулю окремо обсмажити до готовності.
  • Після того, як ікра закипить, варити її ще півтори години.
  • Через годину в каструльку, додати цибулю, подрібнений часник, а також залишилися приправи.
  • Ще через 15 хвилин висипати в ікру зелень, попередньо дрібно нарізавши.
  • Перекласти ікру в баночки, закрутити кришками, дати охолонути в теплі догори дном.