Ікра з кабачків і баклажанів на зиму
Цей рецепт по праву можна вважати універсальним, оскільки пропорції кабачків і баклажанів можна змінювати на свій смак, виводячи вперед той чи інший інгредієнт. Кількість інших складових краще залишити без зміни. При цьому важливо враховувати, що всі овочі в рецепті великого розміру, відповідно, невеликих плодів знадобиться більше.
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків;
- 0,5 кг баклажанів;
- 6 болгарських перців;
- 4 моркви;
- 1 кг помідорів;
- 2 головки часнику;
- 4 цибулини;
- 50 г зелені;
- 2 ч. л. солі;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 щіпка чорного перцю.
Спосіб приготування:
- Баклажани нарізати кружечками і засипати сіллю, залишити так на півгодини.
- Злити воду з баклажанів і ретельно їх промити.
- Почистити часник, цибулю та моркву, видалити у кабачків, перцю плодоніжки.
- Прокрутити Через м’ясорубку кабачки, баклажани, помідори і болгарський перець.
- Отриману масу перелити в каструлю і поставити на невеликий вогонь.
- Цибулю окремо обсмажити до готовності.
- Після того, як ікра закипить, варити її ще півтори години.
- Через годину в каструльку, додати цибулю, подрібнений часник, а також залишилися приправи.
- Ще через 15 хвилин висипати в ікру зелень, попередньо дрібно нарізавши.
- Перекласти ікру в баночки, закрутити кришками, дати охолонути в теплі догори дном.