Смачні кабачки по-корейськи на зиму
Корейці просто обожнюють експериментувати з різноманітними овочами. В цей раз справа дійшла і до кабачків. Разом з морквою і кардамоном вони набувають приємний жовтуватий відтінок, стають хрусткими і дуже смачними. При бажанні спеції можна замінити готовою сумішшю корейських приправ. Для подрібнення овочів найкраще підійде спеціальна терка для корейської моркви.
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків;
- 1 кг моркви;
- 2 ст. л. солі;
- 1 склянка цукру;
- 0,5 кг цибулі;
- 1 ч. л. чорного перцю;
- 1 ч. л. коріандру;
- 1 ч. л. кардамону
- 1 ч. л. гвоздики;
- 1 стакан рослинного масла;
- 1 склянку оцту.
Спосіб приготування:
- Кабачки і моркву очистити, натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями, всі вивантажити в один посуд.
- В окремій мисочці змішати оцет і всі спеції, добре перемішати.
- Залити овочі рослинним маслом і отриманим маринадом, добре перемішати.
- Залишити миску з овочами в холодильнику, накривши її харчовою плівкою, на 2 години.
- Розкласти салат по банках, накрити кришками і стерилізувати в окропі 35 хвилин.
- Закатати кришки, укутати банки рушником, дати повністю охолонути.