Кабачки на зиму

Смачні кабачки по-корейськи на зиму

Корейці просто обожнюють експериментувати з різноманітними овочами. В цей раз справа дійшла і до кабачків. Разом з морквою і кардамоном вони набувають приємний жовтуватий відтінок, стають хрусткими і дуже смачними. При бажанні спеції можна замінити готовою сумішшю корейських приправ. Для подрібнення овочів найкраще підійде спеціальна терка для корейської моркви.
Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків;
  • 1 кг моркви;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • 1 ч. л. кардамону
  • 1 ч. л. гвоздики;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 1 склянку оцту.

Спосіб приготування:

  • Кабачки і моркву очистити, натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями, всі вивантажити в один посуд.
  • В окремій мисочці змішати оцет і всі спеції, добре перемішати.
  • Залити овочі рослинним маслом і отриманим маринадом, добре перемішати.
  • Залишити миску з овочами в холодильнику, накривши її харчовою плівкою, на 2 години.
  • Розкласти салат по банках, накрити кришками і стерилізувати в окропі 35 хвилин.
  • Закатати кришки, укутати банки рушником, дати повністю охолонути.