Аджика з кабачків з томатною пастою на зиму
Дуже смачна домашня аджика, з якою впорається навіть починаюча господиня. Для любителів гострих закусок можна додати трохи перцю чилі. Якщо ж хочеться зробити її більш м’якою, потрібно зменшити кількість меленого перцю і часнику. Важливо часто помішувати аджику під час приготування, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків;
- 350 г томатної пасти;
- 100 мл оцту;
- 1 стакан рослинного масла;
- 2 головки часнику;
- 1 склянка цукру;
- 1 ст. л. червоного перцю;
- 1 ст. л. чорного перцю;
- 50 г солі;
- 7 лаврових листочків.
Спосіб приготування:
- Кабачки промити, зрізати плодоніжки і овочі пропустити через м’ясорубку.
- В отриману масу кинути лаврові листочки, додати томатну пасту, олію і цукор.
- Все посолити і ретельно перемішати, поставити на невеликий вогонь і варити 35 хвилин.
- Додати в каструлю подрібнений часник і обидва види перцю.
- Ще раз все ретельно перемішати і готувати 10 хвилин.
- Влити в аджику оцет, продовжувати приготування 2-3 хвилини і зняти каструльку з вогню.
- Аджику розкласти по стерилізованим баночках, закатати і остуджувати догори дном.