Кабачки на зиму

Аджика з кабачків з томатною пастою на зиму

Дуже смачна домашня аджика, з якою впорається навіть починаюча господиня. Для любителів гострих закусок можна додати трохи перцю чилі. Якщо ж хочеться зробити її більш м’якою, потрібно зменшити кількість меленого перцю і часнику. Важливо часто помішувати аджику під час приготування, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.
Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків;
  • 350 г томатної пасти;
  • 100 мл оцту;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 2 головки часнику;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ст. л. червоного перцю;
  • 1 ст. л. чорного перцю;
  • 50 г солі;
  • 7 лаврових листочків.

Спосіб приготування:

  • Кабачки промити, зрізати плодоніжки і овочі пропустити через м’ясорубку.
  • В отриману масу кинути лаврові листочки, додати томатну пасту, олію і цукор.
  • Все посолити і ретельно перемішати, поставити на невеликий вогонь і варити 35 хвилин.
  • Додати в каструлю подрібнений часник і обидва види перцю.
  • Ще раз все ретельно перемішати і готувати 10 хвилин.
  • Влити в аджику оцет, продовжувати приготування 2-3 хвилини і зняти каструльку з вогню.
  • Аджику розкласти по стерилізованим баночках, закатати і остуджувати догори дном.