Салат з кабачків з помідорами на зиму
Салат порадує всіх любителів овочів і допоможе додати в раціон безліч корисних вітамінів. Перед тим як готувати, з кабачків краще видалити насіння, щоб вони не горчили в готовому блюді. Це робиться за допомогою звичайної ложки. Баночки після додавання до них салату стерилізувати не потрібно, що значно спрощує процес приготування.
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків;
- 1,5 кг помідорів;
- 4 цибулини;
- 2 головки часнику;
- 40 г солі;
- 50 г цукру;
- ½ Гіркого перцю;
- 75 мл рослинного масла.
Спосіб приготування:
- Кабачки, помідори і цибулю нарізати півкільцями, викласти кабачки в каструльку.
- Додати до кабачків рослинне масло, сіль і цукор, залишити овочі тушкуватися у власному соку на 10 хвилин.
- Помідори викласти в ту ж каструлю, перемішати і варити ще 10 хвилин.
- Додати цибулю, довести масу до кипіння.
- Дрібно порубати гіркий перець і часник, кинути їх в киплячий салат.
- Варити ще 5 хвилин, потім перелити в чисті банки.
- Одразу замовити, перевернути банки догори дном, остудити і перекласти у прохолодне місце.