Кабачки на зиму

Салат з кабачків з помідорами на зиму

Салат порадує всіх любителів овочів і допоможе додати в раціон безліч корисних вітамінів. Перед тим як готувати, з кабачків краще видалити насіння, щоб вони не горчили в готовому блюді. Це робиться за допомогою звичайної ложки. Баночки після додавання до них салату стерилізувати не потрібно, що значно спрощує процес приготування.
Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 4 цибулини;
  • 2 головки часнику;
  • 40 г солі;
  • 50 г цукру;
  • ½ Гіркого перцю;
  • 75 мл рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Кабачки, помідори і цибулю нарізати півкільцями, викласти кабачки в каструльку.
  • Додати до кабачків рослинне масло, сіль і цукор, залишити овочі тушкуватися у власному соку на 10 хвилин.
  • Помідори викласти в ту ж каструлю, перемішати і варити ще 10 хвилин.
  • Додати цибулю, довести масу до кипіння.
  • Дрібно порубати гіркий перець і часник, кинути їх в киплячий салат.
  • Варити ще 5 хвилин, потім перелити в чисті банки.
  • Одразу замовити, перевернути банки догори дном, остудити і перекласти у прохолодне місце.