Закуска лечо з кабачків на зиму
Лечо – це повноцінна закуска, яка не вимагає ніяких додаткових маніпуляцій перед подачею на стіл. Всього-то й потрібно, що дістати блюдо з баночки. Якщо взяти болгарські перці різного кольору, це додасть частування ще більш цікавий і яскравий вигляд, так що можна буде сміливо виставляти його на святковий стіл. Вийде трохи більше 3 літрів закуски.
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків;
- 8 болгарських перців;
- 6 цибулин;
- 500 г томатної пасти;
- 3 ст. л. оцту;
- 1 ½ склянки води;
- 5 горошин запашного перцю;
- 200 г цукру;
- 1 стакан рослинного масла;
- 2 ст. л. солі.
Спосіб приготування:
- Очистити овочі, кабачки нарізати кубиками, перець – скибочками, цибулю – кільцями.
- У великій каструлі змішати рослинну олію, томатну пасту, цукор, запашний перець, сіль і вказану кількість води.
- Прокип’ятити сироп 3 хвилини, потім викласти на нього кабачки.
- Через 15 хвилин додати болгарський перець, варити все ще 5 хвилин.
- Додати цибулю, продовжувати приготування 30 хвилин.
- Влити в лечо оцет, викласти все в банки і закатати кришками.