Кабачки на зиму

Закуска лечо з кабачків на зиму

Лечо – це повноцінна закуска, яка не вимагає ніяких додаткових маніпуляцій перед подачею на стіл. Всього-то й потрібно, що дістати блюдо з баночки. Якщо взяти болгарські перці різного кольору, це додасть частування ще більш цікавий і яскравий вигляд, так що можна буде сміливо виставляти його на святковий стіл. Вийде трохи більше 3 літрів закуски.
Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків;
  • 8 болгарських перців;
  • 6 цибулин;
  • 500 г томатної пасти;
  • 3 ст. л. оцту;
  • 1 ½ склянки води;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 200 г цукру;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 2 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Очистити овочі, кабачки нарізати кубиками, перець – скибочками, цибулю – кільцями.
  • У великій каструлі змішати рослинну олію, томатну пасту, цукор, запашний перець, сіль і вказану кількість води.
  • Прокип’ятити сироп 3 хвилини, потім викласти на нього кабачки.
  • Через 15 хвилин додати болгарський перець, варити все ще 5 хвилин.
  • Додати цибулю, продовжувати приготування 30 хвилин.
  • Влити в лечо оцет, викласти все в банки і закатати кришками.