Запіканка з кабачків

Запіканка з кабачків – відмінне блюдо, яке дозволить смачно використовувати багатий урожай. При цьому можна обмежитися тільки овочевими складовими, або ж додати більш ситні інгредієнти. В залежності від вибраного рецепту, кабачки стануть основою страви, або приємним доповненням.
З кабачками поєднуються абсолютно всі доступні нам овочі, а так само зелень, часник і безліч приправ. Можна запекти їх у власному соку, або ж приготувати якусь смачну заправку. Для цього підійдуть яйця, сметана, майонез, томатна паста, кетчуп, вершки і ін Якщо ви хочете отримати корисну страву з низькою калорійністю, краще використовувати мінімум додаткових продуктів.
Окремо слід сказати про запіканки, в яких присутне м’ясо. Вони являють собою повноцінне блюдо для обіду або вечері. Якщо красиво оформити таке частування, воно прикрасить навіть святковий стіл. Для запіканки підійдуть всі види м’яса у вигляді фаршу, або ж просто нарізане шматочками філе.
Апетитний зовнішній вигляд запіканці надає скоринка з запеченого сиру. Він зустрічається практично в будь-якому рецепті. До того ж він ніби з’єднує між собою всі інгредієнти, надаючи їм ніжний і пікантний смак. Крім того, прикрасити страву можна свіжою зеленню, або фігурно нарізаними овочами.
Подають запіканку з кабачків гарячої, давши їй трохи настоятися. Додаткового гарніру не потрібно.