Тушковані кабачки

Тушковані кабачки страва одночасно і проста, і унікальна. Цей овоч володіє незвичайним властивістю вбирати смаки і запахи з усіх навколишніх інгредієнтів. З-за цього створюється враження, що у самого кабачка нейтральний смак, але страва при цьому набуває особливі нотки.
Найчастіше кабачки тушкують у компанії інших овочів. Їх заливають томатним соком або сметаною. Втім, завдяки великій кількості соку, ніяких заправок можна і не додавати. А ось спеції і приправи покласти просто необхідно. Кабачки поєднуються з усіма прянощами, запашними травами, свіжої або сушеної зеленню. Для ситного обіду до них рекомендується додати який-небудь м’ясний інгредієнт, або гриби.
Тушкувати кабачки можна в глибокій сковороді, в каструлі або ж в мультиварці. Якщо процес відбувається на плиті, то вогонь повинен бути невеликим. При цьому кабачки можна загасити окремо від інших продуктів у власному соку. Це обумовлено тим, що вони готуються дуже швидко, і можуть перетравитися, поки інші овочі досягнуть необхідного стану.
Вживання в їжу кабачка сприятливо впливає на травну систему, насичує організм клітковиною і вітамінами. Його рекомендують включати в дитячий раціон з першого року життя, тому тушкований кабачок стане частуванням для всієї родини.