Яблучний пиріг

Смачний творожно-яблучний пиріг

Поєднання яблук з сиром давно привертає кулінарів. Особливо коли мова йде про смачної випічки. Можна укласти інгредієнти для начинки шарами, але ще смачніше вийде пиріг, якщо використовувати для нього сирну заливку. При цьому випічка буде ще й корисною, так що можна ввести її в дитячий раціон.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • 5 яблук;
  • 3 ст. л. кефіру;
  • 300 г кисломолочного сиру.

Спосіб приготування:

  • Масло нарізати кубиками, висипати до нього 2/3 склянки цукру і розтерти.
  • Додати борошно і розпушувач, ще раз перемішати.
  • Вбити в ту ж посудину 1 яйце, замісити тісто.
  • Третю частину тесту відокремити, скачати в кулю і заховати в морозильну камеру.
  • Все інше тісто обернути плівкою і залишити на півгодини в холодильнику.
  • Яблука нарізати тонкими часточками.
  • Змішати сир, яйце, цукор, що залишився, ванільний цукор і кефір.
  • Викласти більший шматочок тіста в змащену форму, розім’яти його по всьому дну і зробити борту.
  • Викласти на корж яблука і залити їх сирною заливкою.
  • Тісто натерти на тертці поверх сиру.
  • Готувати пиріг при 180 градусах 1 годину, потім дати настоятися.

Тепер ви знаєте, як приготувати яблучний пиріг. Приємного апетиту!
Яблучний пиріг – це страва, якому знайшлося місце у багатьох кухнях світу. Кулінари з різних країн додають в цей десерт свої нові ідеї, цікаві інгредієнти і способи випічки, проте основні моменти залишаються незмінними. Отже, щоб зрозуміти, як приготувати яблучний пиріг, треба спробувати освоїти хоча б один рецепт, а також прочитати наступні рекомендації:

  • Для пісочного тіста підходить не тільки вершкове масло, але і вершковий маргарин. Можна взяти його в тих же пропорціях і трохи заощадити на інгредієнтах;
  • Щоб яблука не потемніли після нарізки, збризкайте їх свіжим лимонним соком;
  • Якщо шкірка яблук чиста, без темних плям і гнильцы, краще залишити її на скибочках фруктів, щоб вони краще тримали форму в про час випічки;
  • Заливним яблучним пирогів рекомендується дати трохи охолонути, щоб краще схопилася начинка;
  • Перед тим як готувати пиріг, можна тісто посипати сухарями. Тоді, коли ви викладете на нього яблука, сухарі візьмуть на себе зайвий фруктовий сік;
  • У закритих пирогах у верхньому шарі тіста обов’язково потрібно зробити кілька проколів виделкою або ж отвір посередині, щоб тепле повітря правильно циркулював всередині випічки;
  • Закриті пироги також рекомендується зверху змащувати збитим яйцем для рум’яності.